Şenyaşar ailesi: Adalet istemek suç ise bu suçu işlemeye devam edeceğiz

Şenyaşar ailesi: Adalet istemek suç ise bu suçu işlemeye devam edeceğiz

Urfa Adliyesi önünde annesiyle birlikte adalet nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, "Hastanedeki görüntülerin hepsi başsavcının elinde. Savcı görevini yerine getirsin biz de eylemimizi bitireceğiz” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Adalet arayışlarının 5'inci gününde adliye dışına çıkartılan Şenyaşar ailesi, dün de belediyenin adliye önünü "araç ve yaya trafiğine yasaklama” kararı gerekçesiyle adliye bahçesinin kapısından kaldırılarak, adliye önündeki bariyerlerin dışına çıkarıldı. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, bu sabah tekrardan adliye binasının önüne gelerek bariyerlerin önünde adalet arayışlarını sürdürmeye başladı.

‘ADALET İSTEMEK SUÇ İSE BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Mezopotamya Ajansı'nde yer alan habere göer adliye önünde adalet ve hak mücadelesi verdiklerini söyleyen Ferit Şenyaşar, “Adalet istemek suç ise annem ile birlikte bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. İlk başta adliye bahçesinde oturduk. Daha sonra adliye bahçe kapısının dışına bizi çıkardılar. Dün bir talimat üzerine bizi adliyenin 100 metre uzağındaki bir yere aldılar. Bizi engellemeye çalışan herkese adalet talebimizi söyledik. Suç ise bizi gözaltına alın, korkmuyoruz. Tüm baskılara rağmen mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

'SAVCI GÖREVİNİ YERİNE GETİRSİN BİZ DE EYLEMİMİZİ BİTİRECEĞİZ'

Adliye binasının dışında adalet arayışlarının devam ettiğini söyleyen Şenyaşar, "Bir yurttaş olarak adliye bahçesine girmek istedik. Kolluk güçleri, başsavcının talimatı ile bahçeye girmemize izin vermedi. Avukatlarımızla birlikte başsavcı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çünkü hukuka aykırı bir durum. Hastanedeki görüntülerin hepsi başsavcının elinde, gereğini yapsın. Katliam yapanların hepsini tutuklasın. Savcı görevini yerine getirsin biz de eylemimizi bitireceğiz” diye konuştu.