Şentop'un 'pişman ederim' çıkışına CHP'li Özgür Özel'den yanıt: 'Önce kendi makamına saygı duy'

Şentop'un 'pişman ederim' çıkışına CHP'li Özgür Özel'den yanıt: 'Önce kendi makamına saygı duy'

CHP'li Özgür Özel kendisine "Pişman ederim" diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a "Önce kendi makamına saygı duy" diyerek yanıt verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Genel Kurulu'nda muhalefetin oylarıyla reddedilen 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin AKP ve MHP'den gelen itirazlar nedeniyle yeniden Genel Kurul'a getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çıkan tartışmaları manipülatif olarak değerlendiren Şentop, "Sorun olduğunu gördüğümde gereğini yaparım. Genel Kurul'da verilecek karara göre oylama tekrarlanacak. Genel Kurul, 'Tekrarlansın' derse tekrarlanır" dedi.

ŞENTOP'TAN TEHDİT

Yaptığı açıklamada, oylama sırasında Mustafa Şentop'un oturumu yönetmek için müdahale etmesine tepki gösteren CHP’li Özgür Özel’e de tehdit niteliğinde bir cevap veren Şentop, “Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanı Şentop'un "Pişman ederim" çıkışına Genel Kurul'da yaptığı konuşmayla yanıt verdi.

"Önce kendi makamına saygı duy" diyen Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Meclis başkanının aktivizmi Meclis'in itibarını artırır. Yeter ki memleketin yararına konuşsun. Siyasete taraf olduğunda itiraz ederiz. Şentop'un makamı pişman etme makamı değil, adalet makamıdır. Benim hakkımla Cahit Özkan'ın hakkını eşit tutma makamıdır. Beni perişan edecek adam önce kendi makamına saygı duyacak."