Şentop, tedavi edilen IŞİD emiri önergesini reddetti

Şentop, tedavi edilen IŞİD emiri önergesini reddetti

CHP'li Alpay Antmen, Balı'nın, arandığı dönemde devlet hastanesinde tedavi gördüğünü aktarmış ve bir soru önergesi vermişti.

İleri Haber

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in Konya'da tedavi edilen ve canlı bomba saldırıların sorumlularından olan IŞİD emiri İlhami Balı'nın sorulduğu önergesini içtüzük hükümlerini öne sürerek iade etti.

Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan ve Türkiye'deki canlı bomba saldırılarından sorumlu tutulan IŞİD'in sınır emiri İlhami Balı'nın, 25 Temmuz 2016 tarihinde Konya'daki Cihanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen; 5 Haziran HDP Diyarbakır mitingi, 20 Temmuz Suruç, 10 Ekim Ankara Gar bombalı saldırılarının kritik ismi olan IŞİD'in emiri İlhami Balı'nın, arandığı dönemde Konya Cihanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü aktarmış ve bir soru önergesi vermişti.

Antmen önergesinde "Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan ve Türkiye'deki canlı bomba saldırılarından sorumlu tutulan IŞİD'in sınır emiri İlhami Balı'nın başvurusu ve tedavisi esnasında emniyet güçlerine haber verilmiş midir? Verildiyse kırmızı bültenle aranan IŞİD mensubu bir isim nasıl oluyor da Türkiye'de tedavi görüp yakalanmadan hastaneden ayrılabiliyor?" diye sormuştu.

ŞENTOP, ÖNERGEYİ GERİ GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Kişisel görüş" öne sürüldüğünü ifade ederek önergesinin kendisine iade edildiğini kaydeden Antmen "Halen yakalanamayan İlhami Balı hakkındaki kırmızı bültenle arama kaydı da kaldırılmamıştır. Geçtiğimiz yıllarda bazı IŞİD ve DAEŞ terör örgütü üyelerinin Türkiye'de tedavi edildiği ve hatta kamuya bağlı bazı misafirhanelerde konakladığı ortaya çıkmıştı. Benim sorum kişisel değil, Türkiye'nin güvenliği, vatandaşımızın huzuru için sorulmuş sorular. Hapishanede bulunan, serbest bırakılan ve aranan IŞİD mensuplarını daha önce defalarca sormuştum. İktidar bakanları hiçbirine yanıt vermedi. Bu korku neden? İktidar neyi saklıyor ve ne planlıyor?" ifadelerini kullandı.