Şentop 'Tarikatlar yargıyı ele mi geçirdi?' sorusunu 'kaba ve yaralayıcı' buldu

Şentop 'Tarikatlar yargıyı ele mi geçirdi?' sorusunu 'kaba ve yaralayıcı' buldu

CHP’li Antmen, ‘Adalet Bakanlığı, HSK ve Yargıtay’ı tarikatlar ele geçirdi’ iddialarını meclise taşıyarak soru önergesi verdi, Meclis Başkanı Şentop ise soruları ‘kaba ve yaralayıcı’ bulduğu için iade etti.

İleri Haber

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Gazeteci İsmail Saymaz'a röportaj veren Yargıtay üyesinin, "FETÖ’nün yargı ve bürokrasideki yerini Hak-Yol ve Menzil tarikatı doldurdu. Haremlik selamlık toplantı yapıyorlar" sözlerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sordu. Şentop ise soru önergesini 'kaba', 'yaralayıcı' ve 'kişisel' bularak iade etti.

Bahsi geçen Yargıtay üyesinin ‘FETÖ’den boşalan yerlere Hak-Yol ve Menzil tarikatlarının yerleştiğini ifade ettiğini vurgulayan Antmen, “Bunlardan birisinin Nakşibendiliğin İskenderpaşa Camisi kolu tarafından kurulan Hak-Yol Vakfı'nın yurtlarından yetişenler, diğerinin de Menzil'ciler olduğunu söylemiştir. Bahsi geçen Yargıtay üyesi bu iki tarikattan kalan yerlere ise 'Okuyucu' ve Yazıcı' diye bilinen Nurcu cemaatlerin yetiştirdiği kişilerin kadrolara doldurulduğunu iddia etmiştir. Bu Yargıtay üyesine göre Hak-Yol yargıda egemenliğini ilan etmiş, HSK ve Danıştay'ı kontrol altına almış, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay'da hayli etkin hale gelmiştir” dedi.

Yargıtay üyesinin sözlerini paylaşan Antmen üyenin, “Tarikattan referans getiremeyenlerin kadrolara girme imkanı olmadığını belirten Yargıtay üyesi şu ifadeleri kullanmıştır: ‘Her tarikat ve cemaatin kendi WhatsApp grupları var. Yargıtay üyesine göre yargıdaki her tarikat ve cemaatin kendi WhatsApp grupları var. Gruplar haremlik selamlık toplantı yapılıyor. Atamalara müdahale ediliyor. Devlete değil, kendi çıkarları için çalışıyorlar’” dediğini kaydetti.

‘ADALET BAKANLIĞI, HSK VE YARGİTAY'I TARİKATLAR ELE Mİ GEÇİRMİŞTİR?’

Yargıtay üyesinin Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na durumu aktardığını da kaydeden Antmen, hiçbir sonuç alınmadığını da söyleyerek, Şentop’a şu soruları sordu:

“1-Bahsi geçen Yargıtay Üyesinin iddiaları doğru mudur? Adalet Bakanlığı, HSK ve Yargıtay’ı tarikatlar ele mi geçirmiştir?

2 - FETÖ'nün yargıyı ele geçirmesi sonrası yaşananlardan neden ders alınmamaktadır? Yargının tarikat ve cemaatlere teslim edilmesi ülkeye dinamit koymak ve yeni darbe girişimlerine yol açmak demek değil midir? Bu yeni paralel yapılanmalar bir darbe girişimi yapmaya kalkarsa ve kolluk kuvvetlerimizle vatandaşlarımızdan şehitler gelirse bunun vebali kimde olacak?

3- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukuku yerine tarikat liderlerini dinleyeceği açık olan yargıdaki bu kişiler yeni paralel yapılanma mıdır? Haremlik selamlık toplanan bu kişiler nasıl sağlıklı karar verebilecektir?

4 -Yargıdaki bu yeni paralel yapılanmaya göz yumarak anayasaya ve halka karşı suç işlemiş olmuyor musunuz?”

ŞENTOP ‘KABA VE YARALAYICI’ DİYE İADE ETTİ!

Şentop ise Antmen’in bu sorularına TBMM’nin içtüzüğünün 67'nci ve 96'ncı maddelerini ileri sürerek ‘kişisel’ ve ‘kaba ve yaralayıcı’ bulduğu için yanıtlamadan iade etti.