Şengül öğretmen ölümünün 1'inci yılında anıldı

Şengül öğretmen ölümünün 1'inci yılında anıldı

Geçtiğimiz yıl öldürülen ilkokul öğretmeni Şengül Karaca öldürüldüğü yerde anıldı.

İleri Haber

İstanbul Eyüp'te 4 Mayıs 2017 tarihinde İlkokul öğretmeni Şengül Karaca, apartmanın penceresinden düştü. Hayatını kaybeden öğretmenin şüpheli ölümü üzerine gözaltına alınan sevgilisi Hasan A., “ölüme sebebiyet vermek” suçundan tutuklanmıştı.

Şengül öğretmen ölümünün 1'inci yılında öldürüldüğü yerde anıldı. Anma sırasında açıklama yapan kadınlar, "Olayın üzerinden tam 1 yıl geçtikten sonra  Mahkeme 11 Mayıs saat 11:00’debu sokak ve ev için keşif kararı çıkardı. 11 Mayıs’ta burada keşif yapılacak. Sokakta olayı gören, şahit olan herkesi o gün keşfe çağırıyoruz." dedi. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

BASINA VE KAMUOYUNA

4 Mayıs 2017’de gece saat 2:00 sularında Şengül arkadaşımız pencereden atılarak öldürüldü. Şengül’ün ölümü basında şu başlıklarla yer aldı  “Şengül Öğretmenin Sır Ölümü” . Haberlerin tamamında “alkol alarak eve gelen”  ibaresi yer aldı. Öldürülmenin gerekçesiymiş gibi.

Biz kadınlar biliyoruz ki bu ülkede kocaları kardeşleri babaları sevgilileri tarafından  öldürülen tüm kadınların öldürülmesini meşru kılmaya çalışan erkek medya, erkek egemen toplum, erkek egemen yargı bunları kullanarak  kadın katillerine haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi uygulamaktadır.

Öte yandan sadece kendi canlarını korumak, şiddetten kendini korumak için nefsi müdafaa yoluna başvuran Nevin Yıldırım, Yasemin Çakal ve Çilem Doğan’a aynı yargı, nefsi müdafaa nedeniyle beraat vermedi

Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz

Şengül Karaca’nın Mahkeme süreçlerinde “şüpheli” Hasan Aydın” her şeyi hatırlıyor ama bir tek şeyi hatırlamıyor “Şengül’ün pencereden nasıl atıldığını”

Şüpheli Hasan Aydın  iddia ediyor “Şengül ilaç kullanıyordu intihar eğilimi vardı” Kadın katillerinin son dönemde karşımıza çıkardıkları yeni erkek bahanesi “intihar eğilimi vardı”. İntihar değil bu bir cinayettir. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

Olayın üzerinden tam 1 yıl geçtikten sonra  Mahkeme 11 Mayıs saat 11:00’de bu sokak ve ev için keşif kararı çıkardı. 11 Mayıs’ta burada keşif yapılacak. Sokakta olayı gören, şahit olan herkesi o gün keşfe çağırıyoruz. Mevzu bahis bir kadının katledilmesi ise bir anda toplum sessizliğe bürünüyor. Gerçek adalet için susmayalım korkmayalım. Sustuğumuz sürece katilleri koruyor ve bu uça ortak oluyoruz.

Bir kez daha diyoruz ki, her yer suç Şengül ve erkek şiddeti sonucu öldürülen tüm kadınlar için ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET İSTİYORUZ

12 Haziran’da tüm kadınları 31. Ağır ceza mahkemesinde 4. celse olacak olan duruşmaya çağırıyoruz.

Erkek adalet değil gerçek adalet

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

JİN JİYAN AZADİ

 

DAHA FAZLA