Senegalli turiste ırkçı hakaretlerde bulunan taksici hakkında istenen ceza belli oldu

Senegalli turiste ırkçı hakaretlerde bulunan taksici hakkında istenen ceza belli oldu

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’ndan aldığı Senegalli turist Ousmane Alyly’e “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin” diyerek hakaret eden ve zorla bahşiş almaya çalışan taksici hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Atatürk Havaalimanı’ndan 22 Mart 2019’da Senegalli turist Ousmane Alyly’i taksisine alan ve yolculuk esnasında turiste "sen terörist misin", "camileri bombalamaya mı geldin” diyerek ırkçı hakaretlerde bulunan ve ardından zorla para almaya çalışan Osman K. hakkında istenen ceza belli oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sürücü Osman K. hakkında ‘tehdit’, ‘nefret ve ayrımcılık’ ve ‘hakaret’ suçlarından 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteminde bulunuldu. Osman K.’nin önümüzdeki aylarda bu suçlardan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanacak.

NE OLMUŞTU?

Senegal'den Türkiye'ye gelen turist Ousmane Alyly 22 Mart’ta 2019 Atatürk Havalimanı'ndan Aksaray'a gitmek için ticari bir taksiye binmiş, burada sürücüden taksimetreyi açmasını istemişti. Taksici Osman K. ise taksimetreyi açmayarak ödemeyi dolar üzerinden alacağını belirtmişti.

Bunun üzerine sürücü, aracına aldığı Ousmane Alyly'e hakaret yağdırarak, şiddet uygulamış ve yol boyunca turiste "Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin buraya” diyerek hakaret etmişti.

Ousmane Alyly, taksiciden aracı durdurmasını istemiş ancak sürücü taksiyi durdurmamıştı. Ousmane Alyly, Aksaray’a geldiğinde taksimetrede yazan 48 TL’lik tutar için 100 TL vererek para üstünü istemiş, ancak taksici, para üstünü kendisine bahşiş verilmesi karşılığında vereceğini söylemişti.

Yaşadıklarını cep telefonu kamerasıyla kaydeden Senegalli turist, polis merkezine giderek taksiciden şikayetçi olmuş ve sürücü Osman K. hakkında adli, işlem başlatılmıştı. (Cumhuriyet)

DAHA FAZLA