Sendikalı PTT çalışanına cenaze izni bile yok: 'Cezalandırma yöntemi mi?'

Sendikalı PTT çalışanına cenaze izni bile yok: 'Cezalandırma yöntemi mi?'

PTT Biga Şubesi Müdürü, Nafiz Şenol, dedesini kaybeden Nurcan Güneren’e, "personel eksik" gerekçesiyle izin vermemesine meclis gündemine taşıyan CHP’li Antmen, “Anayasal ve demokratik örgütlenme hakkını kullandı diye PTT emekçileri açıkça cezalandırılmak mı istenmektedir?” diye sordu.

İleri Haber

Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren, hayatını kaybeden dedesinin cenazesine katılmak için bir gün izin istemiş, ancak PTT Biga Şubesi Müdürü, Nafiz Şenol, dedesini kaybeden Nurcan Güneren’e, "personel eksik" gerekçesiyle izin vermemişti. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu meclise taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Antmen, Nurcan Güneren’in, konuyla ilgili olarak verdiği dilekçede dedesinin cenazesiyle ilgilenecek herhangi bir yakınlarının olmadığını beyan etmesine rağmen kendisinin bu zor ve acı gününde cenazeye katılımının engellendiğini belirterek “Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?” diye sordu.

‘BU ZULMÜN GEREKÇESİ NEDİR?’

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Dedesini kaybeden Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren’e neden cenazeye katılması ve defin işlemleriyle ilgilenmesi için izin verilmemiştir? Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?

- Nurcan Güneren’e zaten kanuni hakkı olan izin neden verilmemiştir? Güneren’in cenazeye katılmasını engelleyen ve izin vermeyen şube müdürü Nazif Şenol hakkında idari ve hukuki bir soruşturma yapılacak mıdır?

‘ÖRGÜTLENME HAKKINI KULLANAN PTT EMEKÇİLERİ CEZALANDIRILMAK MI İSTENMEKTEDİR?’

– Nurcan Günere’e KESK’e bağlı Haber-Sen’in Çanakkale İl Temsilcisi olması nedeniyle mi izin verilmemiş ve baskı yapılmıştır? Anayasal ve demokratik örgütlenme hakkını kullandı diye PTT emekçileri açıkça cezalandırılmak mı istenmektedir?

– PTT, kurumsal olarak bir çalışanı bir yakınını kaybettiğinde ne tür destekler vermektedir? Çalışanlarınızın bu ve benzeri zor dönemlerinde yanında oluyor yoksa cenazelere bile katılmalarını engelliyor musunuz? Türkiye’nin en köklü ve en eski kurumlarından olan PTT’nin bu hale gelmesi sizi rahatsız etmiyor mu?