Sendikalı oldukları için işten atılan Kentpar Otomotiv işçileri direnişte

Sendikalı oldukları için işten atılan Kentpar Otomotiv işçileri direnişte

Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan Konya Kentpar Otomotiv işçileri, fabrika önünde direnişte. Birleşik Metal-İş Sendikası, “Bütün işçilerin katıldığı direniş, işten atılan işçilerin işe alınması ve sendika haklarının tanınmasına kadar sürecek” açıklaması yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan Konya Kentpar Otomotiv işçileri işten çıkarıldı, işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

Konya Kentpar Otomotiv’de çalışan işçiler Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu. Birleşik Metal-İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Kentpar yönetimi ise bunun üzerine sendika üyesi işçileri işten çıkardı.

Sendikal hakları ve işten atılanların işe geri alınması için işçiler, fabrikayı terk etmeyerek direnişe başladı. Bütün işçilerin katıldığı direniş, işten atılan işçilerin işe alınması ve sendika haklarının tanınmasına kadar süreceği belirtildi.

‘DİRENİŞ İŞÇİLERİN İŞE ALINMASI VE SENDİKA HAKLARININ TANINMASINA KADAR SÜRECEK’

Birleşik Metal-İş Sendikası sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile şunları ifade etti:

 

“’Haklıyız! Kararlıyız!’ diyen Konya Kentpar Otomotiv işçileri sendikalı çalışma hakkı için direniyor ve Bu hakka sahip çıkmayı sürdürüyorlar.”

“Yeni örgütlediğimiz Konya Kentpar Otomotiv’de işçilerinin işten çıkarılması üzerine tüm vardiyalardaki işçiler fabrikayı terk etmeyerek direnişe başladılar. Bütün işçilerin katıldığı direniş, işten atılan işçilerin işe alınması ve sendika haklarının tanınmasına kadar sürecek…”