Sendikalı Olduğu İçin 18 İşçi İşten Çıkarıldı

Sendikalı Olduğu İçin 18 İşçi İşten Çıkarıldı

Sendikaya üye olduğu gerekçesiyle patronun tehdit ve baskısına maruz kalan 18 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler basın açıklaması düzenledi.

İleri Haber / Muğla

Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'nda DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi 18 işçi, 'sendikaya üye olduğu' ve 'E-devlet şifresini vermediği' gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşe geri dönmek için direnişe başlayan işçiler, bugün Muğla Merkez Sınırsızlık Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.'ye bağlı işletmelerde çalışan işçilerinin büyük çoğunluğunun sendikaya üye olduğundan patronların haberdar olması üzerine sendika üyesi işçiler baskı ve tehdite maruz kaldı. 

SENDİKADAN İSTİFA ETMELERİNİ VE E-DEVLET ŞİFRELERİNİ İSTEDİ

Sendika üyesi işçilere baskı yaparak sendikadan istifa etmelerini ve E-devlet şifrelerini vermesini isteyen, aksi takdirde işçileri işten atmakla tehdit eden patron, baskıya boyun eğmemesi sonucu 18 işçinin işine son verdi.

BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası meydana gelen işçi kıyımı için bugün Muğla Merkez Sınırsızlık Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Nakliyat-İş Genel Başkanı ve aynı zamanda da Uluslararası Taşımacılık İşçileri Sendikası Enternasyonali (TUİ) Genel Başkanı olan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, basın açıklamasında bir konuşma yaptı.

'BU KANUNSUZLUĞA KARŞI TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Kimsenin sendikalarını ve sendika üyelerini baskı ve tehditle teslim alamayacağını vurgulayan Küçkosmanoğlu, "Günlerdir burada direnen işçi kardeşlerimiz ekmeklerine sahip çıkmak için, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için, daha insani koşullarda yaşanabilecek bir ülke için sendikamıza üye olmuşlardır. Patronların karşısında teslim alabileceği bir sendika yoktur. Bu kanunsuzluğa karşı teslim olmayacağız" şeklinde konuştu.