Sendikalaştığı için işten çıkarılan ASD Laminat işçileri hakkını istiyor

Sendikalaştığı için işten çıkarılan ASD Laminat işçileri hakkını istiyor

ASD Laminat Fabrikası’nda 52 işçinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasına karşı açıklama yapan Ağaç-İş Düzce İl Temsilcisi Kayhan Akpınar ve işçiler, ¨Sendikalı olmaktan kesinlikle caymayacağız¨ dedi.

İleri Haber

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ASD Laminat Fabrikası’nda 52 işçi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarmalara tepki gösteren Ağaç-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Kayhan Akpınar, ¨Sendikalı olmaktan kesinlikle caymayacağız. Arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz¨ dedi.

Düzce ASD Laminat Fabrikası'nda Ocak 2017'de sendikal örgütlenme başladı. Mart 2017'de ise toplu sözleşme için gerekli yasal çoğunluk sağlandı. Türk-İş'e bağlı Ağaç- İş’e üye olan işçiler, patronların yaptırımlarıyla karşılaştı. Yaptırımlara rağmen sendikal mücadeleye devam eden işçiler 2017 yılından bu yana sendika üyelikleri dolayısıyla işten çıkartılmaya başlandı. Ağaç-İş Sendikası’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı yetki tespiti başvurusunun onaylanmasının ardından işveren yetkiye itiraz ederek sendikalaşma sürecini uzattı. Bu sırada 36 işçi tek seferde olmak üzere toplam 40 emekçi işten atıldı. Mayıs 2021'de yerel mahkeme Ağaç-İş Sendikası'nın fabrikada yetkili olduğu tespit etmesine karşın, işveren, kararı istinafa taşıyarak süreci uzattı. Kararın ardından devam eden işten çıkarmalarla işten çıkartılan işçi sayısı 52'ye ulaştı.

'MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

Son işten çıkarmalarla beraber işçiler, haklarını aramak için dün fabrika önünde eylem yaptı. Bugün, işten çıkarılan işçilerle beraber son sürece ilişkin bir basın açıklaması yapan Ağaç-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Kayhan Akpınar ¨İşverenler istediği kadar kazandığı halde işçileri doyurmak yerine onları sömürmeyi tercih ediyor. Biz bunun karşısında duruyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Toplu sözleşmeyi imzalayıp huzur içerisinde çalışmak istiyoruz¨ dedi.

ASD Laminat işçileri olarak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini duyuran Akpınar, ¨Sendikalı olmaktan kesinlikle caymayacağız. Birlikte toplu sözleşme sürecine oturacağız. Haklarımızı mücadelemizle elde ederek mutlu sona ulaşacağımıza inanıyoruz¨ ifadelerini kullandı.