Sendikalaştığı için işten çıkarılan ASD Laminat işçileri bir kez daha fabrika önünde eylemde

Sendikalaştığı için işten çıkarılan ASD Laminat işçileri bir kez daha fabrika önünde eylemde

ASD Laminat Fabrikası’nda 52 işçinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasına karşı direniş sürüyor.

İleri Haber

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ASD Laminat Fabrikası’nda 52 işçi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarılan işçiler, fabrika önünde bir kez daha eylem yaptı.

Düzce ASD Laminat Fabrikası'nda Ocak 2017'de sendikal örgütlenme başladı. Mart 2017'de ise toplu sözleşme için gerekli yasal çoğunluk sağlandı. Türk-İş'e bağlı Ağaç- İş’e üye olan işçiler, patronların yaptırımlarıyla karşılaştı. Yaptırımlara rağmen sendikal mücadeleye devam eden işçiler 2017 yılından bu yana sendika üyelikleri dolayısıyla işten çıkartılmaya başlandı. Ağaç-İş Sendikası’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı yetki tespiti başvurusunun onaylanmasının ardından işveren yetkiye itiraz ederek sendikalaşma sürecini uzattı. Bu sırada 36 işçi tek seferde olmak üzere toplam 40 emekçi işten atıldı. Mayıs 2021'de yerel mahkeme Ağaç-İş Sendikası'nın fabrikada yetkili olduğu tespit etmesine karşın, işveren, kararı istinafa taşıyarak süreci uzattı. Kararın ardından devam eden işten çıkarmalarla işten çıkartılan işçi sayısı 52'ye ulaştı.

İşçiler fabrika önünde yaptıkları eylemde, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atarken, "Sendika haktır, engellenemez", "İlk 500'e girdiniz, işçiye ne ettiniz? Bayram geldi demeden kapıya indirdiniz" ve "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" pankartları taşıdı.