Sendikalaşmayı 'ayak oyunları'yla engelleyen Yemeksepeti'ne boykot uyarısı!

Sendikalaşmayı 'ayak oyunları'yla engelleyen Yemeksepeti'ne boykot uyarısı!

Küçükosmanoğlu, engelleme çalışmalarının asla örgütlülüğün önüne geçemeyeceğini belirterek, “Her alanda mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İleri Haber

Nakliyat-İş, Yemeksepeti’nin hukuksuz biçimde sendikalaşma çalışmalarını engellemesini protesto etti. Yemeksepeti Genel Merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Küçükosmanoğlu, gelecek günlerde kapsamlı bir boykotun gündemlerinde olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde 69 şehirde faaliyet gösteren 6 bin işçinin çalıştığı “Yemeksepeti”, “Bana Bi” ve “Vale”de çalışanlar, İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede Anayasal haklarını kullanarak Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldu.

Yasal çoğunluk aşamasına çok yaklaşan Nakliyat-İş, örgütlenmeler hızla sürerken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki başvurusu için de hazırlıklarını tamamladı.

‘PATRON HUKUKSUZ BİÇİMDE İŞ KOLUNU DEĞİŞTİRDİ’

Bu aşamada iddiaya göre, Yemeksepeti patronu hile, muvazaa ve resmi evrakta sahtecilik yaparak Bakanlık kayıtlarında taşıma iş kolundaki işçilerin tamamına yakınına hukuksuz ve keyfi olarak iş yeri ve iş kolu değişikliği yaptı. Bu işlemin ardından 2 bin civarında işçinin sendika üyeliği düştü.

Bunun üzerine Nakliyat-İş, patron hakkında “TCK’nın 118. Maddesi ve Resmi Evrakta Sahtecilikle” ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

‘ŞİRKET ÖNÜNDE EYLEM’

Bugün de Yemeksepeti Genel Merkezi önünde, Nakliyat-İş öncülüğünde bir eylem yapıldı. Eyleme Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticileri, iş yeri sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Eyleme Umut Sen Genel Başkanı Başaran Aksu ve Bağımsız Maden İş Sendikası temsilcileri de katılarak destek verdi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Eylemde konuşan Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, engelleme çalışmalarının asla örgütlülüğün önüne geçemeyeceğini belirtti. “Her alanda mücadeleye devam edeceğiz” diyen Küçükosmanoğlu, aynı zamanda uluslararası platformda da mücadelelerine destek verildiğini, çalışmaların sürdüğünü, bu çerçevede bugün Yunanistan’da ve Fransa’da da eylemler yapıldığını belirtti.

‘GÜNDEMİMİZDE BOYKOT VAR’

Yemeksepeti patronunun yaptığı usulsüz ve haksız engellemeler karşısında gelecek günlerde diğer sendikaların ve halk örgütlerinin de destek vereceği bir boykot eylemi planı hazırlığında olduklarını söyleyen Küçükosmanoğlu, mücadelenin Yemeksepeti’ne sendika girene kadar ve Yemeksepeti işçileri sendikalı olana kadar devam edeceğini vurguladı.

Son olarak Yemeksepeti patronlarıyla görüşme talep edeceklerini belirten Küçükosmanoğlu, açıklamasını işçi sınıfı mücadelesinin zafere ulaşana kadar devam edeceğini söyleyerek sonlandırdı.

Eylem sloganlarla son buldu.