Sendikalar: İşçiler sıranın kendisine gelmemesi için direniyor

Sendikalar: İşçiler sıranın kendisine gelmemesi için direniyor

Havalimanı direnişinde gözaltına alınan işçilerle ilgili açıklama yapan sendikalar ‘İşçiler sıranın kendilerine gelmemesi için bu eylemi başlattı” dedi.

İnşaat- İş Sendikası   “Yüzlerce işçiyi tuttuğu özel otobüslerle birer toplama kampı haline gelmiş gözaltı merkezlerine yollayan yandaş konsorsiyum İGA patronlarının işçi kampındaki arkadaşlarımıza bir salonda işkence yaptıkları ve direnişi kimin örgütlediğini öğrenmek için azgınca saldırdıklarını öğrendik” açıklamasını yaparken “Asıl fail sizsiniz” dedi.

'DİRENİŞİ SİZ ÖRGÜTLEDİNİZ'

Sorumlu şirketin ve AKP yandaşlarının  işçileri hedef göstererek direnişin ardında ‘odak’ aramasına dair  “Aynı kandan geldiğiniz tahtakurusu kaynayan yataklarla, ödemediğiniz ücretlerle, ördüğünüz taşeron ağıyla, eksik yatırdığınız sigorta primleriyle, işçinin sırtına binerek kaçırdığınız vergilerle, insan onuruna yaraşmayan davranışlarınızla, üç kuruş harcamak yerine akıttığınız işçi kanlarıyla ve daha başka pek çok şeyle siz örgütlediniz” açıklamasında bulundu.

Sendika, şantiyedeki son durumu “"Burada çok kötü baskı var. Nefes aldırmıyorlar, sesini çıkaranı işten atmakla tehdit ediyorlar" şeklinde açıkladı. İGA yetkililerinin işçileri dövdüğünü, eylemi başlatan ve katılanların sorulduğunu ifade etti. 

'SENDİKACILARIN TUTUKLANMASI İÇİN FAALİYET YÜRÜTÜYORLAR'

Formenlerin köye getirilerek yalan ifadelerine başvurulduğunu ifade eden İnşaat- İş “İGA patronları ve devlet, sendikamızın 3. Havalimanı direnişinde gözaltına alınan yöneticilerinin tutuklanması için eşgüdümlü bir faaliyet yürütüyor" dedi.

"Polis, işçilerden, yöneticilerimiz aleyhine ifade almaya çalışıyor, baskı ve gözdağıyla alıyor" ifadesini kullanan sendika "Direnişin başladığı Akpınar Köyü’ndeki formenler karakola getirilerek, yöneticilerimiz hakkında ifade vermeye zorlanıyorlar. Yöneticilerimiz, bir köle ve ölüm kampına dönüşen 3. Havalimanı şantiyesindeki koşulların yaratıcısı İGA patronları ve sırtlarını dayadıkları devletleri tarafından bu direnişin “provokatörü” ilan edilmek isteniyor” dedi.

MA’ya konuşan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da 3. Havalimanı şantiyesinde 13 Eylül’de meydana gelen ve 17 işçinin yaralandığı trafik kazasında 10 işçinin yaşamını yitirdiği yönünde iddiaların olduğunu belirterek, “İşçiler sıranın kendilerine gelmemesi için bu eylemi başlattı” dedi.