Sendika başkanına 1 milyon liralık makam aracı!

Sendika başkanına 1 milyon liralık makam aracı!

Maaşların ödenmemesi ve işten çıkarılmalarla işçiler ekonomik uçuruma sürüklenirken, sendika başkanı Gök fahiş fiyatlı bir makam aracı satın aldı. Gök, işçilerin aidatlarıyla alınan araçla ilgili kendini "Bu konulara mı kalındı?" şeklinde savundu.

Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök kendisine yaklaşık 1 milyon liralık makam aracı aldı. Gök, işçilerin aidatlarıyla oluşturulan sendika bütçesinden alınan araçla ilgili “Ne gerekiyorsa o yapıldı, bu konulara mı kalındı?” dedi.

Krizin emekçileri daha fazla ekonomik darboğaza ittiği dönemde alınan aracın donanımsız fiyatı 138 bin 192 euro düzeyinde bulunuyor. Bu rakam Türk Lirası (TL) bazında 970 bin 318 liraya karşılık geliyor. Donanım eklendikçe otomobilin fiyatı yükselerek yaklaşık 1 milyon liraya denk geliyor.

SENDİKA BAŞKANI DOĞRULADI

Gök, konuyla ilgili sorular üzerine, "Kullandığım araç arızalandı. Uzun yola gidiyoruz. Hem hızlı hem de güvenli olması gerekiyordu" diyerek araç alımını doğruladı.

‘PAZARLIK YAPIP ALINDI’

Gök aracın fiyatını bilmediğini iddia ederken,  "Arkadaşlar pazarlık yapıp aldı. Mercedes aldığında da bir yığın dert oluyor, diğer arabalarda da dert bitmiyor. Kars'a, Ağrı'ya, Muş'a her yere gidiyorum. Ne gerekiyorsa o yapıldı, bu konulara mı kalındı" dedi.