"Sen kadınsın, yerini bil, fıtratını zorlama"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadın erkek eşitliği fıtrata ters’ sözlerinin ardından bir Türkçe öğretmeni kadınlara hakaret içeren şiirini okul dergisinde yayımladı.

Şanlıurfa’da bir Türkçe öğretmeni, kadının aile, toplum ve iş hayatındaki yeriyle ilgili yazdığı cinsiyetçi bir şiiri çalıştığı okulun aylık dergisinde yayımladı. Kadınları aşağılayan ve çalışan kadına hakaretler içeren bir şiirin okul dergisinde yayınlanmasına tepki gösteren Eğitim Sen, öğretmeni ve idarecileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu'nda çalışan Türkçe Öğretmeni Ramazan Kutlu’nun yazdığı “Kadın Hakkı” isimli şiir “Tak yüzüğünü evinde otur”, “Fıtratını zorlama”, “Kariyer yapacağım dedin/Erkeklerle yarıştın”, “Bakma başkalarına/Peşinden koşuşturma”, “Erkekleşme, yarışma / Yerini bil, değerini bil”, “Hele sen evlisin/ Eşini bil, erini bil” gibi ifadeler içeriyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Evrensel’de yer alan habere göre, Eğitim Sen Siverek Temsilciliği, Ramazan Kutlu ve Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu idarecileri hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dün şikayet dilekçesi sundu. Eğitim emekçileri hafta içinde de savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, şiirin içeriğinde çalışan kadınları alenen aşağılayan ifadelerin kaleme alındığı belirtilerek, “Derginin öğrencilere yönelik olmasından hareketle öğrencinin gözünde nasıl bir kadın öğretmen niteliği yaratacağı aşikardır” denildi. Okul bünyesinde çıkarılan yayınların sorumluluğunun yönetmelik gereği okul müdüründe veya onun görevlendireceği bir müdür yardımcısında olduğunu ifade eden eğitim emekçileri, “Çalışan bütün kadınların suçun mağduru olduğundan hareketle Eğitim Sen olarak bu olayın takipçisi olacağız” dedi.