Şemdinli'de patlama: 7 asker hayatını kaybetti

Şemdinli'de patlama: 7 asker hayatını kaybetti

Şemdinli'de mühimmat patlaması sonucu 25 asker yaralandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise patlamada 7 askerin öldüğünü açıkladı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinde, mühimmatın infilak etmesi sonucu 7 askerin hayatını kaybettiği, 25 askerin de yaralandığı açıklandı. Yaralı askerler Hakkari ve Yüksekova’daki hastanelere kaldırıldı.

7 ASKERHAYATINI KAYBETTİ

Hakkari'de Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde meydana gelen patlamada 7 askerin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, 25 kişinin de patlama nedeniyle yaralandığını söyledi.

Daha önceki açıklamasında 4 askerin yaşamını yiitirdiğini 20 civarında yaralının olduğunu söyleyen Erdoğan şimdiki açıklamasında "Hakkari'de bir mühimmat depomuzun patlaması sonucu 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var" ifadesini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Patlama, saat 17.00 sıralarında Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesinde meydana geldi. Konuyla ilgili Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK: 7 KAYIP, 25 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı’dan (MSB) yapılan açıklamada, 25 askerin yaralandığı 7 askere ulaşmak içinse çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, “Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır” denildi. 

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Hakkari Şemdinli'deki askeri üs bölgesinde meydana gelen mühimmat patlamasında 7 askerin hayatını kaybetmesi, 25 askerin de yaralanmasına ilşkin taziye mesajı yayımladı. Açıklamada "Hakkari’deki mühimmat deposunda meydana gelen üzüntü verici patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. ABD olarak yanınızdayız." denildi.