Şemdinli'de orman yangını çıktı

Şemdinli'de orman yangını çıktı

Orman şefliği ve belediye ekipleri, korucular ve vatandaşların da desteği ile yangına müdahalede bulunuyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde dün öğlen saatlerinde orman yangını çıktı. Yangına söndürme ekipleri, rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayılan yangına müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Nehri köyü Güzelkaya mezrasında dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Orman şefliği ve belediye ekipleri, korucular ve vatandaşların da desteği ile yangına müdahalede bulunuyor.

Yangının köydeki evlere sıçramasını engellediklerini belirten Belediye İtfaiye Amiri Ufuk Bilicer, şunları kaydetti:

"Kepçeler yol açtıktan sonra yangının yoğun olduğu bölgeye geldik. İki tarafa da ulaşabildiğimiz kadar müdahale ediyoruz. Ancak yangın rüzgarın etkisiyle ters yönde esince istemediğimiz yerlere kadar sıçradı. Yangın yoğun şekilde devam ediyor. Biz köydeki evlere sıçramaması için elimizden geleni yaptık. Belediye olarak tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Yangına güvenlik korucuları, köylüler, orman şefliğindeki ekiplerle müdahale ediyoruz."

Şemdinli’nin Günyazı köyü Yiğitler mezrasında da 17 Ağustos’ta orman yangını çıkmıştı. Arazinin engebeli olması ve rüzgarın da etkisiyle belli bir alana yayılan yangına vatandaşlar müdahalede bulunmuştu.

DAHA FAZLA