Selvi yazdı: 'HDP’nin adaylarına önlem alınacak'

Selvi yazdı: 'HDP’nin adaylarına önlem alınacak'

AKP ve MHP’nin yerel seçim planlarını yazan Saray yazarlarından Abdülkadir Selvi, kulis bilgisiyle, yerel seçimlerde HDP’nin adaylarına müdahale olacağını yazdı.

İleri Haber

AKP ve MHP’nin yerel seçimlerdeki ittifak temaslarının önümüzdeki günlerde başlayacağını yazan yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin MHP’nin ne düşündüğünü öğrenmek istediğini kaydetti. “İşin püf noktasını Bahçeli’nin kafasındaki ittifak formülü oluşturuyor. MHP nasıl bir ittifak modeli düşünüyorsa AK Parti bunu öğrenip ona göre bir formül geliştirmeyi planlıyor” diye yazan Selvi, ittifak için bazı modeller üzerinde durulduğunu ifade ederek “Örneğin o ilde bir partinin aday göstermemesi, görüntü aday çıkarması ya da belediye meclisinde üyeliklerinin paylaşılması gibi” ifadelerini kullandı.

Selvi, AKP’nin seçim kampanyasını nasıl yürüteceğini ise şöyle yazdı:

1) Yapılan hizmetler anlatılacak.

2) Yapılacaklar anlatılacak.

3) Pozitif bir kampanya yürütülecek. Rakiplerin başarısızlığı ve kötülüğü üzerine bir kampanya inşa edilmeyecek; yeni projeler anlatılıp hizmet dili kullanılacak.

4) İstanbul ve Ankara için özel bir çalışma yapılacak. 

HDP’NİN ADAYLARINA MÜDAHALE Mİ GELİYOR?

Saray’a yakınlığıyla bilinen Selvi’nin yazısında dikkat çeken bir diğer nokta, HDP’nin yerel seçim adaylarına yönelik bir müdahale hazırlığında olunduğunun sinyali. 24 Haziran genel seçimlerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “HDP için özel bir çalışma yapmamız lazım” şeklindeki sözleri hala hafızalardaki yerini koruyor.

Selvi, Erdoğan’ın sözlerinin HDP için olduğunu yazarak, “Bilmem dikkatinizi çekti mi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında HDP’ye yönelik önemli bir mesaj vardı. ‘Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler’ dedi” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin de “Kayyumla yönetilen belediyelerin milletimizin iradesi doğrultusunda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkimi sağlanmalı” sözlerini hatırlatan Selvi, “Bu ne anlama geliyor?” diye sordu. “Soruşturdum” diye devam eden Selvi, HDP’nin adaylarının Kandil tarafından belirlendiğini öne sürerek müdahale olacağının sinyalini verdi:

“HDP’nin adaylarının Kandil tarafından belirlenmesine izin verilmeyecek. Eğer Kandil belirlerse önlem alınacak. Ancak HDP kendi iradesiyle aday çıkarırsa onunla siyaseten mücadele edilecek.

Şimdilik bu kadar...”

İLERİ HATIRLATIYOR: ERDOĞAN HDP İÇİN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partili Mahalle Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada seçimin çantada keklik olmadığını ifade ederek, devamında “Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir” şeklinde talimat vermişti.

Selvi’nin yazısı HDP’ye yönelik yerel seçimlerde de AKP’nin bu sefer iktidar ortağı MHP ile ‘özel bir çalışma’ içinde olduğu yorumlarına neden oluyor.