Selvi: Kılıçdaroğlu affa kapıyı kapatmadı

Selvi: Kılıçdaroğlu affa kapıyı kapatmadı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun af konusuna kapıyı kapatmadığını söyledi.

İleri Haber

Saray’a yakınlığıyla bilinen yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

CHP’nin yerel seçimlerde ittifaka kapı aralamadığını yazan Selvi, Kılıçdaroğlu’nun MHP’nin af teklifine ise kapıyı kapatmadığını ifade etti.

Selvi’nin “Kılıçdaroğlu affa kapıyı araladı mı, yerel seçimde ittifak yapacak mı?” yazısındaki o kısım şöyle:

SELVİ: AF TEKLİFİNE KAPIYI KAPATMADI

“…Sıra geldi MHP’nin af teklifine. Eğer nitelikli çoğunluk aranacaksa Meclis’te CHP’nin desteği önemli olacak. Kılıçdaroğlu söze, “Seçim meydanlarında idamdan söz ettiler ama seçimden sonra af teklifi verdiler. Bu ironiye dikkat çekmek istedim” diye başladı. Elini çok açık etmedi ama af konusuna kapıyı da kapatmadı. “Hukukçulardan oluşan bir ekip teklife bakıyor. Bizim asıl merak ettiğimiz AK Parti’nin nasıl baktığıdır. AKP’nin ne yapacağını ben de merak ediyorum. MHP’nin teklifine bakar, inceleriz. Ancak biz gazetecilerin, milletvekillerinin, STK temsilcilerinin hapiste olduğu bir Türkiye istemiyoruz” diye konuştu.

CHP Lideri’nin sözlerinden af teklifinin gazetecileri, sanatçıları ve STK temsilcilerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi durumunda tavırlarını gözden geçirebilecekleri izlenimini edindim.”