Selvi: Erdoğan Bahçeli’ye bir jest yapabilir

Selvi: Erdoğan Bahçeli’ye bir jest yapabilir

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın ittifak ortağı Bahçeli’ye bir jest yapabileceğini yazdı. Selvi, rahip Brunson’a ilişkin ise “13 Ekim’de ABD’de uçaktan inerken görebiliriz” dedi.

İleri Haber

Saray’a yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde iktidar ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye bir jest yapabileceğini ve rahip Brunson’ı yazdı.

“Erdoğan Amerikalı yatırımcılara hangi güvenceyi verdi?” başlıklı bugünkü köşe yazısında, yerel seçimleri, rahip Brunson’ı ve Erdoğan’ın ABD’li iş insanların verdiği vaatleri yazan Selvi, MHP lideriyle ilgili kısımda bir jest yapılabileceğinden bahsetti.

Selvi’nin yazısındaki o kısım şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir temasın olması bekleniyor. Bu belki Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın daveti ile bir kahve içmek şeklinde gerçekleşebilir. MHP Lideri Bahçeli’nin dün ‘cumhur ittifakı’ konusunda verdiği mesajlar üzerine iki liderin kısa bir süre içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan ile Bahçeli ‘cumhur ittifakı’ konusundaki tereddütleri gideren bir görüşme yapacaklar. Ancak görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak. Her parti kendi adaylarını çıkaracak. Ancak Erdoğan’ın, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de kendisine bir jest yapması beklenebilir.”

Erdoğan’ın ABD’li sermayedarlarla yaptığı görüşmeyi de yazan Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanının onlara bazı teminatlar verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’den ayrılmadan önce Boeing, Microsoft, General Electrics gibi dev firmaların temsilcileriyle yaptığı görüşmede onlara ‘Türkiye’de size yabancı olarak bakmıyoruz. Sizi bizden sayıyoruz” dediğini aktaran Selvi, “Kendinizi ülkenizde hissedin. Sıkıntılı olduğunuzda ben buradayım” diye güvence verdiğini de ekledi.

‘BRUNSON’I 13 EKİM’DE ABD’DE UÇAĞIN MERDİVENLERİNDEN İNERKEN GÖREBİLİRİZ’

“Ekonomik ve siyasi olarak önemli kararların alınacağı bir haftaya giriyoruz” diyen Selvi, Türkiye’de tutuklu ABD’li rahip Andrew Brunson için de tarih vererek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Meclis’i açış konuşmasında ekonomik ve siyasi süreçlere ilişkin önemli mesajlar vereceği söyleniyor. Meclis ilk kez başkanlık sisteminde açılacak. Erdoğan, parlamenter sistemin cumhurbaşkanı olarak değil, başkanlık sisteminin başkanı olarak konuşacak. Erdoğan’ın konuşmasında iklimin yumuşaması ve Türkiye’nin normalleşmesi açısından ipuçları vermesi bekleniyor.

Türkiye’yi ekonomik krize götüren yoldaki mayınlar bir bir temizlenmeye çalışılıyor. ABD ile yaşadığımız krizin tetikleyicisi olan Brunson olayında önemli gelişmeler bekleniyor. Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt’la konuştum. 3 Ekim Çarşamba günü Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağını doğruladı. Mehmet Altan kararını gerekçe göstererek, Brunson hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasını talep edecek. Ayrıca 12 Ekim’deki mahkemede Brunson’la ilgili kararın sonuçlanması bekleniyor. Yani, işlediği suçlardan dolayı mahkûmiyet verilip yargılamasının adli kontrol şartı olmadan devam etmesi gibi. Bu durumda 13 Ekim’de Brunson’ı ABD’de uçağın merdivenlerinden inerken görebiliriz.”