Selvi: AKP, MHP ile 2023’te De Devam Edecek

Selvi: AKP, MHP ile 2023’te De Devam Edecek

AKP’nin MHP ile 24 Haziran’da kurduğu iş birliğinin 2023 seçimlerine taşıyacağını yazan Hürriyet yazarı Selvi, yerel seçimlerin ise İstanbul savaşına sahne olacağını kaydederek AKP’nin stratejisini yazdı. “AKP yerel seçimlere değil, seçimlerden sonra yepyeni bir döneme hazırlanıyor” diyen Selvi, AKP’nin MHP’ye ihtiyacı olduğunu yazdı.

İleri Haber

Saray’a yakın yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP ile 24 Haziran genel seçimlerinde yaptığı iş birliğinin, 2023 seçimlerinde de sürdüreceğini yazdı. Selvi, iktidar partisinin MHP’nin desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

“Erdoğan MHP ile girilen sürecin 2023 seçimlerinde de sürmesi eğiliminde. Ancak parti yönetimine yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapılması ya da doğal ittifakın tercih edilmesi yönünde bir talimatı olmadı. Çünkü henüz yolun başındayız. Çünkü resmi ittifak yapıldığında bunun muhalefette ittifakı getireceği de hesaba katılmak durumunda” diye yazan Selvi, muhalefetin boşta bırakılmaması gerektiğini savundu.

Muhalefette yapılacak olası bir ittifakın merkezinde İstanbul olduğunu kaydeden Selvi, “Hedef İstanbul’u AK Parti’den almak” ifadelerini kullandı.

‘YEREL SEÇİMLER İSTANBUL SAVAŞINA SAHNE OLACAK’

“Yerel seçimlerin İstanbul savaşına sahne olacağı bir gerçek” diyen Selvi, AKP’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmemek için MHP’nin desteğine ihtiyaç olduğunu ve bunu yaparken İstanbul’da Kürt oylarını da kazanmayı amaçladığını yazd.

AKP’NİN YEREL SEÇİM STRATEJİSİ

AKP’nin seçim sürecini bugün başlatacağını aktaran Selvi, “AK Parti 3 Eylül Pazartesi günü itibariyle sahaya çıkıyor. Tahir Akyürek, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Çakır ve Mustafa Demir gibi isimlerin yer aldığı belediye başkanlığından gelen 11 isim yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılıklarına getirildiler. Her biri bir bölgeden sorumlular. Ankara ve İstanbul için ayrıca iki isim görevlendirildi. Bölge ve il sorumluları bugün sahaya inecekler” diyen Selvi, AKP’nin yerel seçim stratejisini şöyle açıkladı:

“AK Partililerin AK Partililerle toplantısını yapmayacaklar. Esnafın çayını içip, taksi duraklarını ziyaret edip sokaktaki insana o şehri kimin yönetmesi gerektiğini soracaklar. Kasım-aralık ayında ise belediye başkan adayları ilan edilecek.”

AKP’NİN ARADIĞI 3 ŞART: PARA, ZAMAN, MEKAN YÖNETİMİ

AKP Yenel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile aday belirleme süreçlerini ve seçim hazırlıklarını de konuşan Selvi, AKP’nin yerel yönetim için aradığı 3 şartı Özhaseki’nin ağzından şöyle aktardı: “Yönetim kabiliyeti olmalı. Para, zaman ve mekân yönetimi. Bu üç vasıf bizim için önemli.”

‘AKP, YEREL SEÇİMDEN SONRA YEPYENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR’

Özhaseki’nin “Şehrin sevdiği ve istediği insanları bulacağız” dediğini aktaran Selvi, yazısını şöyle noktaladı: “AK Parti sadece yerel seçimlere hazırlanmıyor, seçimlerden sonra yepyeni bir döneme hazırlanıyor. Seçimlere aralarında bakanların ve genel başkan yardımcılarının bulunacağı güçlü adaylarla girecek.”