Selden geriye rant kaldı: AKP'li isim 110 milyon liraya köprü yaptı

Selden geriye rant kaldı: AKP'li isim 110 milyon liraya köprü yaptı

Kastamonu'da ağustos ayından yaşanan sel felaketinde zarar gören Çatalzeytin Köprüsü, AKP'li İsmail Keleş'in şirketi tarafından 110 milyon liraya yenilendi.

Karadeniz'de geçen yaz yaşanan sel felaketinde, AKP iktidarı tarafından talan edilen doğa ve usulsüz yapılaşma nedeniyle çok sayıda yurttaş hayatını kaybetmişti. 

Kastamonu'da da ağustos ayından yaşanan felaketin üzerinden geçen kısa sürede rant ilişkileri devreye girdi. Sel felaketinde zarar gören Çatalzeytin Köprüsü, eski AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı İsmail Keleş’in şirketine yaptırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Keleş’in şirketine ise 110 milyon TL ödendi.

PAZARLIK USULÜ İHALE

BirGün'den İsmail Arı'nın Kamu İhale Bülteni’nde aktardığı bilgilere göre, Karayolları, 23 Eylül’de "Devrekâni-Çatalzeytin Yolu İle Bozkurt Yolu Sel Hasarları Yapım İşi ve Çatalzeytin Köprüsü Yapım İşi" adı altında bir ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihale tam 110 milyon 275 bin TL’ye Sarıosmanoğlu İnşaat’a verildi.

Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ise Sarıosmanoğlu İnşaat Şirketi’nin en büyük ortağı İsmail Keleş. Aynı zamanda AKP’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi üyesi de olan İsmail Keleş, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Trabzon'da AKP’li yöneticilerle birlikte sokakları gezerek Tayyip Erdoğan için oy istemişti.

BEŞ YILDA 826 MİLYON TL'LİK İHALE ALDI

Aldığı ihalelerle büyüyen Sarıosmanoğlu İnşaat’a, kamudan 2017 ile 2021 yıllarını kapsayan son beş yılda 826 milyon TL değerinde tam 10 ayrı ihale verildi. Şirket, bu 10 ihalenin yedisini tek başına, üçünü ise iş ortaklığı kurarak aldı.

ERDOĞAN'IN SARAYININ YOLLARINI YAPTI

Şirket, Marmaris Okluk Koyu’na inşa edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yazlık sarayının da yollarını yapmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılında Okluk Koyu yol yapımı ihalesini 32 milyon TL’ye alan Sarıosmanoğlu İnşaat, 16 kilometre yol yaptı ve yol inşaatı için bir de Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde 16 bin 272 metrekarelik ormanlık alanda asfalt tesisi kurdu.

AÇILIŞINI BAKAN KARAİSMAİLOĞLU YAPTI

Ağustos ayındaki sel felaketinde zarar gören ve AKP’li Keleş’in şirketine yaptırılan Çatalzeytin Köprüsü’nün açılışını 28 Ekim’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmıştı. Açılışta konuşan Karaismailoğlu, "Yıkılan 68 metrelik Çatalzeytin Köprüsü'nün yerine yeniden projelendirilen ve 90 metre uzunluğundaki köprüyü 52 gün gibi rekor bir sürede tamamladık" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Karaismailoğlu, proje kapsamında ayrıca 25 kilometrelik Bozkurt-Çatalzeytin-Devrekani ayrımı yolu ile 6 kilometrelik Çatalzeytin-Devrekani yolunun inşa edileceğini belirtmişti.