Selçuk Özdağ'a saldıran şahısların serbest bırakılmasının ardından Davutoğlu'ndan sert tepki

Selçuk Özdağ'a saldıran şahısların serbest bırakılmasının ardından Davutoğlu'ndan sert tepki

Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a saldıran 5 kişi, savcının “Uzun tutukluluk süresi olur” itirazından sonra tahliye edildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldıran 5 kişi, savcının “Uzun tutukluluk süresi olur” itirazının sonrasında serbest bırakıldı.

Özdağ'a, 15 Ocak'ta evinin önünde saldıran 5 kişinden 3’ü tutuklanmıştı. Saldırıya ilişkin dosyanın gittiği Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianame üzerindeki incelemesini tamamlamıştı. Mahkeme, saldırıyı “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme” ve “birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit” suçu kapsamında değerlendirerek, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

Savcı Taş, Özdağ’ın ‘adli tıp raporu, yaralandığı yerler ve yaraların niteliği ile sanıkların eylemlerine mâni bir sebep yokken kendiliklerinden eylemlerine son verdiğini’ öne sürerek, bu saldırının kasten adam yaralama suçu kapsamında kaldığı görüşünü bildirdi.

Savcılığın ifadesinde şunlar yer aldı:

“Maddi gerçeklikle hiç ilgisi olmadığı halde ‘mağdurun şans eseri beyin kanaması yahut sair ölümcül sonuç durmaksızın sanıkların ellerinden kurtulmuş olabileceği’ denilerek çelişki yaratılmıştır. Kasten adam yaralama eylemlerinin yargılamasının ağır ceza mahkemeleri tarafından yapılması gibi bir sonuç doğuracaktır. Bu da ceza usul kanununa aykırılık teşkil edecektir.” 

“Delillerin toplanmış olması, karartılma ihtimalinin kalmaması ve özellikle muhtemel bir görev uyuşmazlığı ile sorumluluk doğuracak şekilde tutukluluk süresinin uzun olacağı dikkate alınarak… Adli kontrolle tahliyelerine karar verilmesi kamu adına mütalaa olunur” 

DAVUTOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Sanıkların tahliye edilmelerinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davoğlu, karara sosyal medyada yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Davutoğlu, "Tuz koktu, tuz! Selçuk Özdağ’ı sokak ortasında öldürmeye teşebbüs eden 5 zanlı bir cuma gecesi sessiz sedasız serbest bırakıldı! Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır! Başta siyasi partiler ve STK'lar olmak üzere milletimizi dayanışma içinde olmaya davet ediyorum"