Selahattin Demiraş'tan HDP'nin açıkladığı deklarasyona destek

Selahattin Demiraş'tan HDP'nin açıkladığı deklarasyona destek

HDP tarafından Türkiye'deki sorunlar, çözümler ve muhataplarına dair hazırlanan ve bugün kamuoyuna duyurulan 11 maddelik deklarasyona ilişkin açıklama yapan Selahattin Demirtaş, 'HDP'nin TÜrkiye partisi olduğunun göstergesi' değerlendirmesinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından bugün açıklanan ve Türkiye'nin sorunlarına ilişkin çözüm önerinerinin yer aldığı 11 maddelik 'Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu'na Selahattin Demirtaş'tan da destek geldi. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu değerli çağrıların karşılık bulması demokrasimizin ve iç barışımızın gelişip kalıcılaşması açısından son derece önemlidir." derken, "HDP bir Türkiye partisidir ve tüm sorunların çözümüne taliptir. Bu deklarasyon da bunun en somut göstergesidir. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, gün içinde yaptığı ilk açıklamada "Türkiye siyaseti için yeni bir başlangıca fırsat sunacağına inandığım bu deklarasyona, tüm siyasi çevrelerin anlam vereceğini umuyorum." demişti.