Sel felaketinde ölü sayısı 204'e yükseldi

Sel felaketinde ölü sayısı 204'e yükseldi

Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 204'e yükseldi.

Sel ve toprak kaymasının ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Brezilya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 204'e ulaştı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinin dağlık bölgesindeki Petropolis şehrinde 15 Şubat'ta meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kayması sonrası arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar da 10. güne girilirken Petropolis Belediyesi yetkilileri, hayatını kaybedenlerin sayısının 204'e ulaştığını açıkladı. Yetkililer 50'den fazla kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

181 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Hayatını kaybeden 181 kişinin kimliği belirlenirken, diğer hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için ailelerinin beklendiği belirtildi. Yüzlerce şehir sakininin evsiz kaldığı felaket sonrası barınaklarda hala 811 kişinin kaldığı bildirildi.

ŞEHRİ YENİDEN SU BASTI

Öte yandan felaketin ardından Petropolis şehrinde olumsuz hava koşulları devam ediyor. Dün yaşanan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle şehrin sokaklarını yeniden su bastı. Belediye alarma geçerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yeni can kaybı ise yaşanmadı. (İHA)