'Sekiz yıldır tamamlanmayan stadyum 6 stadyuma bedel maliyette'

'Sekiz yıldır tamamlanmayan stadyum 6 stadyuma bedel maliyette'

Bursa'da 'Timsah stadyum' inşaatının 8 yıldır sürdüğünü söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı "Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulursa bu rezaleti tüm dünya duyar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AKP Büyükşehir Belediyesi’nin 700 Milyon TL’yi bulan maliyetiyle Türkiye’nin en pahalı ve dünyanın ilk bitmeyen stadyumuyla yeni bir rezalet rekoru kırdığını açıkladı. 7 yıldır bitirilemeyen stadyum için “Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurursa bu rezaleti tüm dünya duyar’ dedi.

Daha önce 1 Milyon TL’lik maliyetiyle devleti ve yurttaşları büyük zarara uğratan Doğanbey TOKİ Projesi’ni hatırlatan Sarıbal “Bugün göreve getirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Doğanbey’i yıkmak için 900 milyona ihtiyaçları olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Başka bir ülkede olsa bırakın belediye başkanlarını ilgili bakanlar bile istifa eder. Ancak bizde kendi bakanlarının bile hata ve rezalet diye ifade ettikleri projeyi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şehre daha fazla zarar vermesine göz yumdular” dedi.

6 ŞEHİR STADYUMUNA BEDEL 'TİMSAH STADYUMU'

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından farklı şehirlerdeki stadyumların, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndan yıllar sonra başlanmasına rağmen tamamlandığını belirten Sarıbal, belediyenin 8. yıla yaklaşmasına rağmen stadyumu tamamlamadğını söyledi. 

‘VİZYONSUZ İDARECİLERİN ÇOCUKLUK HAYALLERİ BİR ŞEHRİN KABUSU’

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun maliyet olarak da Bakanlık tarafından yapılan 6 şehir stadyumuna bedel olduğunun altını çizen Sarıbal “Bakanlık tarafından yapılan Antalya Stadyumu 103 Milyon TL, Eskişehir stadyumu 140 milyon TL, Sivas stadyumu 106 milyon TL, Trabzon Stadyumu 250 milyon TL, Gaziantep Stadyumu 120 Milyon ve Diyarbakır Stadyumu 150 Milyon TL’ye mal oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu henüz süren inşaatı ve kamulaştırma sorunlarıyla beraber şu ana kadar 500 Milyon TL’yi geçti. Ve tamamlanması için halen 200 Milyon TL’ye ihtiyaç var. Şaka gibi değil mi? Vizyonsuz idarecilerin çocukluk hayalleri bir şehrin kâbusu oldu” şeklinde konuştu.


 

DAHA FAZLA