Şeker fabrikası arazilerinin imara açılmasına tepki: 'O arazilere hangi AKP'lilerin yakınları villa konduracak?'

Şeker fabrikası arazilerinin imara açılmasına tepki: 'O arazilere hangi AKP'lilerin yakınları villa konduracak?'

CHP'li Ağbaba "O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak, kim otel yapacak, kim AVM yapacak, ticaret yapacak?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şeker fabrikalarına ait arazilerin imara açılmasının ranta ve talana neden olacağını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Şeker Fabrikalarına ait  10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidilmesine tepki gösteren Veli Ağbaba, Şeker fabrikalarının sonunun da tüm özelleştirmeler gibi rant ve peşkeşe kurban edileceğinin altını çizerek, "Bakıp göreceğiz, bu işlerden daha karlı çıkanlar kim olacak. O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak, kim otel yapacak, kim AVM yapacak, ticaret yapacak?" ifadelerini kullandı.

'SATIŞ BAŞTAN SONA UYGUNSUZ'

Şeker fabrikalarının satışının baştan sona kanunsuzluklarla dolu olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Özelleştirme İdaresi, imar planı değişikliklerini yaparken kimin faydasını gözetmiş, hangi şehircilik planlarına bakarak değişiklik yapmış bilen var mı? Yok. Demek ki bilmediğimiz başka hesaplar var. Kamunun yararını gözetmesi gereken Özelleştirme İdaresi kimlerin yararını gözetiyor göreceğiz.  Bunları boşa söylemiyoruz. Kanal İstanbul’da gördük. Daha kanalı yapmadan çevredeki arazileri Katarlılara satan AKP zihniyeti, şeker fabrikası arazileriyle kimleri kalkındırma planları yapıyor bunu da göreceğiz” dedi.

'RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI'

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Burdur, Gümüşhane, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Tokat illerindeki Şeker Fabrikalarına ait  10 arazi için imar değişikliğine gidileceği açıklanmıştı.