Şehriban Elmas davasında katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Şehriban Elmas davasında katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Adana’da 20 yaşındaki Şehriban Elmas'ın işkence edilerek öldürmesine ilişkin görülen davada katil eşe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Adana’da 5 Aralık 2016 tarihinde eşi ve eşinin yakınları tarafından işkence edilerek katledilen Şehriban Elmas davasında karar duruşması Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Katil eş İzzet Elmas'a "aile bireyini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Evrensel'den Volkan Pekal'ın aktardığına göre; duruşmada ifade veren katil eş İzzet Elmas, Şehriban Elmas’ın “Çocuğun senden olmadığını nerden biliyorsun” şeklinde sözler söylediği ve "eşini darp ederken şuurunu kaybettiği" şeklindeki iddialarını sürdürdü. Müşteki avukatlar da bu iddiaların emniyet ifadesinde yer almadığını, sonradan indirim almak için söylendiğini ifade etti. Müşteki avukatlar, "Her gün 5 kadının öldürüldüğünü" hatırlatarak bu cinayetlerin önüne geçmek için indirim olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

SANIK AVUKATINDAN SKANDAL 'SAVUNMA'

Sanık avukatı ise “Hiçbir erkeğin böyle bir durumda sakin kalamayacağını” söyledi ve olayın, Şehriban Elmas’ın ağır hakaretleri neticesinde yaşandığını iddia etti. Sanık avukatı, sık sık müvekkilinin eşini ve çocuğunu "sevdiğini" tekrar etti. Söze “Biz de Adanalıyız” diye başlayan sanık avukatı "erkeklerin kadınlara karşı hassas olduğunu", "doğu kültürüne sahip birinin durduk yere sinirlenemeyeceğini" söyledi. Sanık avukatı “Bunu anlamak için erkek olmak gerekir” şeklinde savunma yapmaya çalıştı.

İŞKENCECİ AİLE ÜYELERİNE BERAAT

Tutuklu sanık İzzet Elmas, aile bireyini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ağırlaştırma nedenleri arasında “aileden birini öldürmek” uygulanırken, “canavarca hislerle öldürmek” uygulanmadı. İzzet Elmas’ın anne ve babasının da içinde olduğu suça iştirakten 20 yıl hapis cezasıyla yargılanan 4 kişi hakkında olay yerinde olduklarına dair bir delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. 

Üzerinde silah bulunan İbrahim Elmas 7 bin 300 lira para cezası, yine üzerinde silah bulunan Nusret Elmas 10 ay hapis cezası aldı, hükmün geri bırakılmasına karar verildi.

DAHA FAZLA