Şehirlerarası otobüs taşımacılığında fiyat sınırlaması

Şehirlerarası otobüs taşımacılığında fiyat sınırlaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle, kara yoluyla yolcu taşıyan terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan fiyatı koyduklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kara yoluyla yurt içi tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyetlerine ilişkin taban ve tavan ücret tarifesini de belirleyerek vatandaşlarımıza fahiş fiyatlar uygulanmasına son verdik" dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle, kara yoluyla yolcu taşıyan terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan fiyatı koyduklarını açıkladı. Bakan ayrıca, firmalara da taşıyacakları yolcuları başka firmalara aktarma imkanı verdiklerini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şehirlerarası ulaşımda uygulanan çeşitli kısıtlamalardan dolayı firmaların sefer sayılarını azalttıklarını ve bazı işletmelerin, otobüslerinin belli bir kısmı dolduktan sonra yola çıkarmaya başladığını söyledi. Bu nedenle vatandaşların terminallerde sabahlamak zorunda kalmaya başladığını söyleyen Karaismailoğlu, “Bu durumun vatandaşların lehine düzeltilmesi amacıyla Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde geçici bazı düzenlemeler yaptık” dedi.

‘FAHİŞ FİYAT UYGULANMASINA SON VERDİK’

“Böyle bir süreçte kimse vatandaşlarımız üzerinden haksız kazanç elde edemez. Kara yoluyla yurt içi tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyetlerine ilişkin taban ve tavan ücret tarifesini de belirleyerek, vatandaşlarımıza fahiş fiyatlar uygulanmasına son verdik” diyen Karaismailoğlu, bu sayede firmaların düzenleyeceği sefer sayısını da artırmalarını beklediklerini söyledi.

Düzenlemeyle birlikte firmalara, taşıyacakları yolcuları başka firmalara 3 aylığına aktarabilme imkanı sağladıklarını belirten Karaismailoğlu, “Böylece vatandaşlarımızın ‘otobüs dolsun’ diye terminallerde beklemek durumda kalmasının önüne geçeceğiz. Hem vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamadan gidecekleri yerlere ulaşmasını sağlayacağız hem de firmaların bu süreçten daha az etkilenmesine vesile olacağız” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA