Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında fahiş artış!

Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında fahiş artış!

Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen seyahat kısıtlaması kararıyla otobüs bilet fiyatları kat kat arttı. 1 ay önce 20 TL olan Trabzon-Rize otobüs bilet fiyatı seyahat kısıtlamasının ardından kimi interet sitelerinde 250 TL'ye yükseldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamasının ardından alınan tedbirler doğrultusunda seyahat kısıtlaması getirildi. Bu kısıtlama çerçevesinde iki kişilik koltukların bir kişiye satılması kararı alındı.

'TRABZON-RİZE ARASI OTOBÜS BİLETİ 250 TL'YE YÜKSELDİ'

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemler öncesinde Rize’den Ankara’ya 110 lira olan otobüs bileti 250 liraya yükselirken, Rize’den İstanbul’a 180 lira olan otobüs bileti ise 300 liraya ulaştı. Trabzon ile Rize arasındaki otobüs seferlerinin kaldırılmasının ardından tedbirler öncesi 20 TL olan 80 kilometrelik yolun ücreti bazı bilet satan internet sitelerinde 250 liraya çıktı.

'SEYAHAT İZİN BELGESİ OLMAYANLARA BİLET KESMİYORUZ'

İHA'nın haberine göre, Rize'de bir otobüs firmasının acente sorumluluğunu yapan Atilla Gündoğdu, Covid-19 önlemleri kapsamında seyahat izin belgesi olmayanlara bilet kesmediklerini ifade ederek “Valilikten onay aldıktan sonra seferleri gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda otogarda hazırda bulunan emniyet güçleri var, onların da kontrolü altında yola çıkma izin belgesi veriliyor. Tabii bu yine 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için geçerli değil. Yani yaş sınırına da takılmayan yolculara izin belgesi veriliyor. Hangi firma ile gideceğine dair bilgiler ve aracın plakası not alınıyor o şekilde herhangi bir sağlık problemi yoksa gidebiliyorlar. Kesinlikle seyahat izin belgesi olmadan ve teyit etmeden bilet kesimi yapmıyoruz. Büyükşehirlerde ise acentelerimiz kapalı olduğundan bilet kesimini internet üzerinden yapıyorlar” dedi.

'BİLETLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN ALDIKLARI İÇİN MÜDAHİL OLAMIYORUZ'

Covid-19 tedbirlerinden sonra fiyat aralığının arttığını ve büyükşehirlerde acentelerden satış olmadığı için internet üzerinden bilet satıldığını belirten Gündoğdu “Bizim fiyatlarımız Rize’den İstanbul’a 280 lira, Rize’den Ankara’ya ise 250 liradır. Ama dediğim gibi Trabzon ve benzeri büyükşehirlerde acentelerimiz kapalı olduğundan biletleri internet üzerinden alıyorlar ve onlara biz müdahil olamıyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA