Şehir plancılarından öğrencilerle dayanışma çağrısı

Şehir plancılarından öğrencilerle dayanışma çağrısı

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bahar yarıyılını uzaktan eğitimle sürdürecek Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri için dayanışma çağrısında bulundu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, koronavirüs salgını sebebiyle bahar yarıyılını uzaktan eğitim ile sürdürecek Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri için meslektaşlarına dayanışma çağrısında bulundu. 

Dayanışma çağrısında şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs(Covid-19) salgını her geçen gün hızla  yayılmaktadır.  Bu süre içerisinde ilgili Bakanlıklarca alınan kararlar doğrultusunda insanların topluca bulunduğu mekânların geçici olarak kapatıldığı kimi önlemler alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda üniversiteler bahar yarıyılı eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdürecektir. 

Ancak İzmir`de devlet üniversitelerinde eğitimini sürdürmekte olan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin bir kısmı online eğitim sürecinde teknik olanaksızlıklar, yokluklar ve yoksunluklar yaşamakta; eğitimlerini telefonlarından takip etmektedir. Bu durumu yaşayan öğrencilerin sayısı azınsanmayacak düzeydedir. 

Üniversitede görev yapan meslektaşlarımızın öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermek adına yaptığı çağrıyı  yaygınlaştırmak için sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizleri, öğrenci arkadaşlarımızın eğitimlerinden eksik kalmaması için evinizde kullanmadığınız ancak kullanılabilir durumda olan bilgisayarlarınızla ya da yeni bir bilgisayar alarak sürece katkı koymaya davet ediyoruz. Online uzaktan eğitimin dönem sonuna kadar devam edeceğini göz önüne alarak sizleri dayanışmaya davet ediyoruz. 

Şehir plancıları, açıklama metnin altına bir iletişim adresi de ekledi

DAHA FAZLA