Seğmenler'de 'Burada içki içemezsiniz' cezası

Seğmenler'de 'Burada içki içemezsiniz' cezası

Gece bekçileri, Seğmenler Parkı'nda içki içen yurttaşlara ceza kesmeye çalıştılar. Yurttaşların tepkisi üzerine cezaları işleme koyamadan alandan ayrılmak zorunda kaldılar.

Ankara’daki Seğmenler Parkı'nda gece bekçilerinin parkta içki içenlerin tek tek yanına giderek genel bilgi taraması (GBT) yaptığı, ardından da “Artık burada içki içmek yasak. Bundan böyle izin vermeyeceğiz. Şimdi bir kere uyarıyoruz, gidin buradan. Yoksa ceza keseriz” dedikleri belirtildi.

Parkta oturanların tepkisi ve cezanın yasal dayanağını sormaları üzerine, bekçiler “Kabahatler Kanunu’nun 37. maddesini" gerekçe gösterdi.

'EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN EMRİ, BUNDAN BÖYLE PARKTA İÇKİ İÇİLMESİNİ İSTEMİYOR'

Sendika.org'un haberine göre, park sakinleri telefonlarından Kabahatler Kanunu’nun 37. Maddesine bakıp “Mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişi, 50 TL idari para cezası ile cezalandırılır” ifadesini gördüklerinde kendilerinin böyle bir suç işlemediğini, cezanın dayanaksız olduğunu belirtti.

Bekçiler ise bunun üzerine “Öyle değil o işler. Çankaya İlçe Emniyet Müdürü’nün emri. Bundan böyle parklarda içki içilmesini istemiyor” dedi.

YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ, CEZALARI İŞLEME KOYAMADAN AYRILDILAR

Yasak dayatması ve ceza tehdidi üzerine park sakinlerinin bir kısmı dağılırken, bir kısmı ise kararların dayanaksızlığına tepki göstererek oturmaya devam etti. Bekçiler ise bu kişilere ceza yazmaya başladı.

Bekçilerin bu sırada kendi aralarında “Sen bunlara 2-3 tane ceza yaz, ben de şuradakilere bir 5-6 ceza yazayım da görsünler” diye konuştukları görüldü.

Bazı vatandaşlar ise ısrarlı bir biçimde tepki göstererek polisi aradı. Bununla da yetinmeyerek parkı gezdi ve tüm vatandaşlara ceza tutanaklarına imza atmama, hukuksuzluğa boyun eğmeme çağrısı yaptı. Bekçiler bunun üzerine cezaları işleme koyamadan parktan uzaklaşmak zorunda kaldı