Sedef Kabaş tutuklandı!

Sedef Kabaş tutuklandı!

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan Sedef Kabaş, tutuklandı!

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından, “Sedef Kabaş şu anda Vatan Emniyette gözaltında. İfadesi sabah 10 gibi alınacakmış. Davet edilse gideceği bilinmesine rağmen gece yarısı avukatına bile ulaşamadığı bir saatte gözaltına alınmasının tek bir sebebi var. Korkutmak ve korku toplumu yaratmak” açıklamasını yaptı.

İFADE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Gerçek Gündem'in ulaştığı Uğur Poyraz, "Şimdi ifadeye başlayacağız. İfadenin ardından da İstanbul Adliyesi'ne geçeceğiz." açıklamasını yaptı. Kabaş'ın durumu hakkında da bilgi veren Poyraz "Kendisi moral olarak şu an gayet iyi. Karşımda oturuyor ve sağlık olarak da gayet iyi" dedi.

SEDEF KABAŞ TUTUKLANDI! 

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi. Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Avukat Uğur Poyraz, sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklandı" bilgisini aktardı.

SEDEF KABAŞ'IN İFADESİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Kabaş, ifadesinde, "Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kastetmek istediğim, toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ederim" dedi.

Avukat Uğur Poyraz, gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Poyraz, daha sonra "Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak" bilgisini aktardı.