Sedat Peker'in 'uyuşturucu' iddialarına Binali Yıldırım'dan yanıt: 'Oğlum Venezuela'ya test kiti ve maske götürdü'

Sedat Peker'in 'uyuşturucu' iddialarına Binali Yıldırım'dan yanıt: 'Oğlum Venezuela'ya test kiti ve maske götürdü'

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, suç örgütü lideri Sedat Peker'in, kendisi ve oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarını yalandı. Yıldırım, "Bu olsa olsa, 'çamur at izi kalsın' türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki, çamur atanın önce kendi elleri kirlenir" dedi.

İleri Haber

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım düzenlediği basın toplantısında, suç örgütü lideri Sedat Peker'in bugün yayınladığı videoda, kendisi ve oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarını yalanladı. Yıldırım, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle redediyoruz" dedi.

AKP'nin İstanbul İl Başkanlığı önünde Peker'in iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle redediyoruz" ifadelerini kullandı. Peker'in iddialarına ilişkin konuşan Yıldırım, "Bu olsa olsa, 'çamur at izi kalsın' türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki, çamur atanın önce kendi elleri kirlenir" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı, Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu trafiğini düzenlemek için 'ocak-şubat' aylarında Venezuela'ya gittiği iddialarını da yanıtlayan Binali Yıldırım, "Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta şubatta değil, geçen senenin aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de koronavirüsle mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı. O münasebetle de onlarla birlikte oldu. Ama bazı, sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu da gerçek dışıdır, yanlıştır. Kendi imkanlarıyla kendisi biletinialarak, masrafını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir" diye konuştu.