Sedat Peker’in suçlamasına yanıt veren savcılık Kaharman’ın ölümüne "intihar" dedi

Sedat Peker’in suçlamasına yanıt veren savcılık Kaharman’ın ölümüne "intihar" dedi

Sedat Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçladığı gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından "intihar" açıklaması yapıldı.

Sedat Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçladığı 21 yaşındaki Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili savcılıktan "intihar" açıklaması geldi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır” denildi.

SEDAT PEKER NE DEDİ?

Elazığ'da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman, daha önce organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in yayımladığı video ile yeniden gündeme gelmişti. Peker, "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" başlıklı bir videoda "Bir tane kızcağız var Kırgız veya Kazak uyruklu. Bir gün evvel jandarmaya gidiyor, 'Tolga Ağar bana taciz yaptı'. Tecavüz, kibarlaştırmaya gerek yok. Kıza tecavüz ediyor. Kız şikayet ediyor. Daha sonra helikopterle gelip babası (Mehmet Ağar) bu kızı aldırıyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor… Kimse ağzını açmıyor. E derin devletin başı. Adam ne isterse o oluyor. Şimdi daha da kazmıştır, daha da derin olmuştur… 18 yaşında kız çocuğu, kimi kimsesi yok, burada öğrenci, öldü gitti, arayan yok soran yok. Allah var. Sormaz mı hesabını…" iddialarında bulunmuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı da Peker'in iddialarının "gerçek dışı" olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Elazığ'da Kanal 23 Televizyonu'nda program sunuculuğu yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunmuştu.

Yeldana Kaharman'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile röportaj yapmak için evine gittikten bir gün sonra ölü bulunması dikkat çekmişti.

Kaharman’ın, "cinsel saldırıya uğradığı" ve "intihar ettiği" iddiaları basına yansımıştı. Kadın örgütleri, Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın adının anıldığı olayın aydınlatılması çağrısında bulunmuş, ancak olayla ilgili haberlere erişim engeli getirilmişti.

DAHA FAZLA