Sedat Peker'in işaret ettiği Halil Falyalı'nın ABD'de 5 yıldır arandığı ortaya çıktı

Sedat Peker'in işaret ettiği Halil Falyalı'nın ABD'de 5 yıldır arandığı ortaya çıktı

Sedat Peker'in kokain ticareti suçlaması yönelttiği Halil Falyalı'nın ABD'de uyuşturucu ve kara para aklama suçlarından 5 yıldır arandığı ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Pekeri'in, AKP'li Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve Mehmet Ağar'la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı'nın 2016'dan bu yana ABD tarafından arandığı ortaya çıktı.

Mayıs 2011’de Halil Falyalı, kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir hakkında ABD’nın Virginia eyaletinde kara para aklama ve uyuşturucu suçlamasıyla dava açıldı. odatv'den Serdar Cebe'nin haberine göre, Amerikan Mahkemesi Halil Falyalı ve iki ismi uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla 2016 yılından bu yana arıyor. Dava dosyası ise beklemede çünkü ABD'de gıyabında yargılama yapılmıyor.

İddianameye göre üç isim, yasa dışı olarak parasal araçlarla dışarıdan getirilen malları ve paraları Virginya’da aklamakla suçlanıyor. Buna göre yapılan kara para ticareti içinde birçok enstrümanın kullanıldığı, bunun içinde uyuşturucunun da olduğu belirtiliyor. Virginia Doğu Bölgesi Mahkemesi elde edilen yasa dışı gelirin yine yasa dışı faaliyetler kapsamında kullanıldığını iddia ediyor.

ABD, KKTC'Yİ DEVLET OLARAK TANIMADIĞI İÇİN SUÇLU İADESİ YAPILMIYOR

Serdar Cebe'nin haberinde şu bilgilere de yer verildi:

"Mart 2016’da karara bağlanan davada Adalet Bakanlığına Bağlı DEA Uyuşturucu ile Mücadele Birimi de taraf durumdu. Ve dava kararında DEA’in soruşturması çerçevesinde uluslararası para aklama ve yine uluslararası uyuşturucu trafiğin Halil Falyalı ve diğer iki isim ile birlikte yürütüldüğü belirtiliyor ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılıyor.

Halil Falyalı, kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir firari oldukları için haklarındaki dava sonuçlanmıyor. ABD’de sanıklar yakalanmadıkları takdirde gıyabi olarak mahkemelerde yargılanamıyor. O çok meşhur WANTED (ARANIYOR) ilanıyla birlikte dava dosyası beklemeye alınıyor.

ABD, KKTC’yi devlet olarak tanımadığı için ABD ile KKTC arasında suçluların iade anlaşması bulunmuyor. CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan ile Saklı Gündem için yaptığımız röportajda Halil Falyalı’nın KKTC’den çıktığı anda ABD tarafından tutuklanacağını söyledi."

Söz konusu belgeler ise şu şekilde: