Sedat Peker'in iddiaları... Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya zor sorular!

Sedat Peker'in iddiaları... Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya zor sorular!

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisinin de içinde bulunduğu iktidar mafya ilişkilerine yönelik ifşaları kamuoyu gündeminde yankılanmaya devam ederken, TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını Meclis’e taşıdı. Bakan Soylu talimatıyla polis teşkilatının yaptığı özel gündemli toplantıları hatırlatan Barış Atay, Soylu’ya bu toplantılara ilişkin hazırlanan raporda en büyük iki organize suç örgütü lideri olarak belirlenen Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin hakkında yapılan işlemleri sordu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisinin de içinde bulunduğu iktidar mafya ilişkilerine yönelik ifşaları kamuoyu gündeminde yankılanmaya devam ederken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

SOYLU’YA 5 SORU

Peker’in açıklamalarındaki en önemli isimlerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Barış Atay, önergesinde Soylu’ya şu 5 soruyu yöneltti:

1- Kamuoyunun bilgisi dâhilinde, Polis teşkilatı bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Antalya’da 2021 Mart’ta içişleri bakanı Süleyman Soylu direktifinde yapılan özel gündemli toplantılar dizisi gerçekleştirmiştir. Toplantılar sonucunda, Türkiye’deki organize suç örgütleri hakkında bazı sayısal veriler paylaşılmıştır. Bu rapora göre Alaattin Çakıcı 428 adamıyla birinci, Sedat Şahin (Şahinler) 257 adamıyla ikinci, Sedat Peker 253 adamıyla üçüncü büyük suç örgütü lideri olarak listelenmiştir. Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin hakkında yapılan işlemler nelerdir?

2- 2019 yerel seçimleri öncesinde Sedat Peker’in Ataşehir’de mitingde yaptığı silahlanma çağrısıyla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

3- Sedat Peker’in Cumhurbaşkanı adına bir Milletvekilinin dövdürülmesi iddiası araştırılmış mıdır?  Milletvekilinin dövülmesini kimlerin talep ettiği konusunda bakanlığınız kamuoyunu bilgilendirecek midir?

4- Sedat Peker’in Bodrum Yalıkavak Marina iddiaları araştırılacak mıdır? Kamuoyu bu iddialara ilişkin bilgilendirilecek midir?

5- Sedat Peker’in,  uluslararası uyuşturucu trafiğinin Türkiye ayağında yer aldığını iddia ettiği kişiler hakkında soruşturma yapılmakta mıdır? Soruşturma yapılmakta ise bu konuda kamuoyu bilgilendirilecek midir?