Sedat Peker için Fas'a SİHA mı hibe edildi?

Sedat Peker için Fas'a SİHA mı hibe edildi?

Türkiye ile Fas arasında geçen ay 70 milyon dolarlık SİHA satışı anlaşması yapılmıştı. Fas'a satılan SİHA'ların bedeli ile diğer ülkelere satılan SİHA'ların arasındaki 2 katlık fark, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in "Benim Türkiye'ye getirilmem karşılığında Fas'a SİHA hibe edildi" iddialarını yeniden gündeme getirdi.

İleri Haber

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube kanalından yayınladığı 3. videoda kendisinin Türkiye'ye getirilmesi karşılığında Fas'a SİHA hibe edildiğini iddia etmişti. Geçen ay 13 Bayraktar TB2 SİHA'sı, Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri'ne 70 milyon dolara satıldı. SİHA'ların satışı için Fas ile yapılan anlaşmanın değeri ile diğer ülkelere yapılan satışların bedeli arasında yaklaşık iki katlık bir fark bulunuyor.

Sedat Peker sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamalarda bulunmaya devam ederken, 3. videoda dile getirdiği "Benim Türkiye'ye getirilmem karşılığında Fas'a SİHA hibe edildi" iddiası, geçen ay Fas'a satılan 13 Bayraktar TB2 SİHA'sının diğer ülkelere göre yaklaşık iki kat daha ucuza satılmasının ortaya çıkmasının ardından yeniden gündeme geldi.

Peker söz konusu iddialara ilişkin "Allah'tan Fas Kralı namuslu adam. Babasından gelen bir geleneği varmış, kendisine teslim olan kimseyi vermezmiş. Suudi Arabistan'dan gelenleri de vermiyormuş" demiş, kendisinin kaçırılmak istendiğini belirtmişti. 

İKİ YIL ÖNCE 6 SİHA 69 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI 

Geçen ay Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ile 13 Bayraktar TB2 SİHA'sının satışı için 70 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandı. Buna karşı 2 yıl önce 6 SİHA, Ukrayna'ya 70 milyon dolardan daha az bir bedele satılmıştı.