Sedat Peker'den yeni video

Sedat Peker'den yeni video

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, uzun süre sonra YouTube hesabında "Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülürmüş” başlıklı yeni bir video yayınladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, paylaşımları başkalarının yaptığı yönündeki iddialara yanıt olarak YouTube hesabından yeni bir video yayınladı. Peker, “Video çekmeme konusu benim fikrim ya da düşüncem değil. Uluslararası güvenlik riski diye bir şey varmış. Ben kırmız şeydeymişim. Yani suikast yapılabilme riskinde en üst noktadaymışım” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, uzun süre sonra YouTube hesabında "Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülürmüş” başlıklı yeni bir video yayınladı.

"Bazı arkadaşlarımız benim öldüğüm ya da cezaevinde olduğum yönünde şeyler söylemişler. Bu paylaşımları da başkalarının benim adına yaptığını söylemişler; bu vesileyle bu kısa videoyu çekme zorunluluğu hissettim" açıklamasında bulunan Peker, yeni videosunda dekor olarak Paulo Coelho'nun Işığın Savaşçısının El Kitabı'nı kullandı. Peker'in masasında yine tripoda takılı bir dürbün yer aldı.

‘SUİKAST YAPILABİLME RİSKİNDE EN ÜST NOKTADAYMIŞIM’

Peker, videodaki açıklamasında şunları söyledi:

Öncelikle şunu söylemek isterim; video çekmeme konusu benim fikrim ya da düşüncem değil. Uluslararası güvenlik riski diye bir şey varmış. Ben kırmız şeydeymişim. Yani suikast yapılabilme riskinde en üst noktadaymışım. Bu sebeple video çekmem konusunda bulunduğum ülkenin kanunları gereği veya dünyadaki uygulamada bu yöndeymiş. Ancak ben kafa karışıklıkları olduğu için dostlarımız, kardeşlerimiz veya bizden gıcık kapan insanların böyle bir düşünceleri olduğu için kendilerinden ricada bulundum. Bu videoyu yayınlamamla ilgili olur çıktı.

Öncelikle şunu söylemek isterim; biz akit yaptık. Ne üzerine akit yaptık? Bunu daha önceki videolarımızda uzun uzun konuştuk. Ben aktimden dönmem kardeşlerim. Sizin de dönmeyeceğini biliyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda çok eğleneceğiz, çok keyifli anlar yaşayacağız. Hepsini deli edeceğim. Size söz verdiğim gibi vallahi de billahi de deli edeceğim.

Benim için endişelendiğinizi biliyorum, benim için endişelenmeyen ufak çocuklarım için endişelenenlerin olduğunu da biliyorum. Çocukken hayaller kurardım. Bir hamakta yatarken hayallerimi melteme göre ayarlarken maalesef hayat bana kasırga ve fırtına olarak geldi. Gönlünüz rahat olsun! Kendimizi de sevdiklerimizi de ailemizi de koruyabilecek kadar cesaret sahibiyiz ve akıl sahibiyiz.

Biliyorum bir çoğunuzun morali çok bozuk. Yaşadığınız şartlar ve imkansızlıklardan dolayı. Ancak böyle durumlarda ben hep şöyle yapardım: Benden çok kötü kadere sahip insanların hayatlarını incelerdim. Bunlardan bir tanesini cezaevinde okumuştum "Sistemde 50 Yıl (Jimmy Laing) " diye. 10 sene oldu kitabı. Küçük bir suçtan dolayı hem kriminal bölümü olan bir yere giriyor. Daha sonra karıştığı başka suçtan dolayı cezası hep artıyor. Daha sonra bakıyorlar zeki bir adam, sistem kurabiliyor. Sistem hep böyle işliyor. Oradaki görevlilerde hep olumsuz rapor yazdıkları için hep orada kalıyor. Aradan 50 yıl geçiyor. Bir kadının kefil olmasıyla oradan çıkıyor, daha sonra onunla evleniyorlar. Bu adam İskoçya'da üniversitelerde konferans veriyor. 

Böyle kötü bir kaderimizde olabilirdi. Bu sebeple umudumuzu kaybetmemeliyiz. Umut hırsızlarına umudumuzu çaldırmamalıyız. Hep demeliyiz ki bir umuttur yaşamak.

15 GÜN SONRA YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPILACAKMIŞ

15 gün sonra yeni bir değerlendirme yapılacakmış, hayati riskimle ilgili. Bundan sonra aşamada bir karar verecekler. Ama burada ama başka bir ülkede bir yolunu bulacağım. Yaptığımız akti tamamlayacağız.