Sedat Peker’den Can Dündar’a mektup: ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’  

Sedat Peker’den Can Dündar’a mektup: ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’  

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı son videosunun ardından Can Dündar Youtube üzerinden yaptığı açıklamada, Peker'in kendisine yazdığı mektubun içeriğinden söz etti 

 azeteci Can Dündar açıklamasında Suriye’ye giden TIR’lar konusunda yaptığı haber nedeniyle cezaevinde yatarken, kendisine 'Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin' şeklinde yazılı bir mesaj geldiğini ve bu mesajın Sedat Peker tarafından gönderildiğini söyledi. 

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Özgürüz Radyo’nun YouTube kanalından açıklama yapan gazeteci Can Dündar, Sedat Peker’in yayınladığı 8. videosuna ilişkin şeyler paylaştı. 
Suriye’ye giden silahlar konusunda haber yaptığı için hapse girdiğini Dündar, kendisine hapisteyken suç örgütü lideri Sedat Peker’in mektup yolladığını ve bu notta “Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin” şeklinde tehditte bulunduğunu söyledi.

Can Dündar’ın açıklamasının tamamı ise şöyle: 
“Ne diyor şimdi Sedat Peker, beni Türkmenlere yolladığım TIR’ların arasına SADAT, kendi TIR’larını ekledi, benim üzerimden El Nusra’ya silah gönderdiler. Biz bunu yazdık diye, başımıza gelmedik kalmadı. Sorgulandık, yargılandık, hapsedildik, kurşunlandık, ailemizden ayrı kaldık, sürgüne geldik. Bütün malvarlığımıza el kondu. Ne vatan hainliğimiz kaldı ne cemaatçiliğimiz. İnfaza da az kalmıştı. Cezavindeyken gelen yazılı mesajı hiç unutmuyorum. ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diyordu. Kimdi yazan biliyor musunuz, Sedat Peker. Sonunda o haberden dolayı 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bugün doğruluğu birinci ağızdan tescillenen haberin bedelini sadece ben değil, o TIR’ları yakalayan savcılar ve yargıçlar da ödedi. Araştıran milletvekilleri de haberi yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin bütün yöneticileri de…”