Sedat Peker: İmamoğlu yabancı ülkelere karşı neden cevap vermiyor?

Sedat Peker: İmamoğlu yabancı ülkelere karşı neden cevap vermiyor?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 23 Haziran seçimleriyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu'na ilişkin konuştu.

31 Mart seçimlerinden önce yaptığı silahlanma çağrılarıyla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili konuştu.

Peker, daha önce "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerini “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, kanlarınızla duş alacağız” şeklinde tehdit etmiş, 24 Haziran seçimlerinden önce de silahlanma çağrısı yaparak, “İmkânı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” ifadelerini kullanmıştı.

Artıgerçek'in haberine göre Peker’in yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Kıymetli Dostlarım, bazı arkadaşlarımız iftar paylaşımlarımın altına insanların kafalarını karıştıracak şekilde kasıtlı olarak sorular eklediğimi söylüyorlar. Size tüm samimiyetimle şunu söylemek isterim. Sorularımın asıl amacı kendi kafa karışıklığımı gidermek ve sayın İmamoğlu’nu anlamaya gayret etmektir.

Ana muhalefetin seçmenleri Sayın İmamoğlu için önce belediye başkanı sonrasında ise Cumhurbaşkanı olacak diyorlar. Ancak bunları duyunca benim kafam gerçekten yine karışıyor. Bizler yabancı tüm ülkelerin belediye başkanlığı seçimlerinden bi haberken bize düşman olan tüm emperyalist ülkeler İstanbul’un Belediye Başkanlık seçimini hangi sebeple bu kadar yakından takip ediyorlar.

Daha doğrusu takip etmekle de kalmayıp ‘Seçimlerin yenilenme kararı savaş sebebidir’ diyorlar. Biz bu kararı not ettik diyorlar. Allah aşkına muhalefetin ilerleyen yıllarda ülkenin Cumhurbaşkanı olacağını düşündüğü Sayın İmamoğlu bu yabancı ülkelere karşı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gibi neden bir cevap vermiyor biz iktidarla kavga da ederiz, barışırız da. Ancak yabancı ülkelerin bizim iç işlerimize karışmalarına asla izin vermeyiz diye neden bir açıklama yapmıyor bunu ben gerçekten anlayamıyorum."