Sedanur'un davası başka ile nakledildi

Sedanur'un davası başka ile nakledildi

9 yaşındaki Sedanur Güzel’in ölümü ve istismarıyla ilgili dava Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteğiyle başka ile nakledildi.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde, kaybolduktan 7 gün sonra ölü halde bulunan 9 yaşında ki Sedanur Güzel’in öldürülmesi ve istismarıyla ilgili tutuklanan 3 kişinin yargılanacağı davanın nakli istendi.

DAVA BAŞKA İLDE GÖRÜLECEK

3 kişinin 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduklarına işaret eden iddianamede, "Sanıkların tüm bu aşamalarda birbirlerini engellemek yerine olay yerine birlikte gitmek, ayrı ayrı cinsel istismarda bulunmak ve öldürmek amacıyla darp etmek suretiyle eylemler üzerinde ortak hâkimiyet kurdukları, fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek tüm suçlar yönünden 'kasten öldürme' iradesiyle hareket ettikleri değerlendirilmektedir" denildi.

Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 24'er yıl ve “cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 3'er yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından 3 kişi, Diyarbakır'daki cezaevine nakledilirken, Kars 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'ndan davanın başka ilde görülmesi için naklini istedi.

NE OLMUŞTU?

9 yaşındaki çocuklarının 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kaybolmasının ardından çocuklarından haber alamayan aile, Sedanur’u aramaya başlamış ama bir sonuca ulaşamamıştı. Bunun üzerine jandarmaya haber veren aile, köylülerle birlikte 23 Eylül günü köye 1 kilometre uzaklıktaki kayalık alanda çocuklarının cansız bedenini, üzeri taşlarla örtülü halde bulmuştu. Sedanur'un ölümüyle ilgili aynı köyde yaşayan Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. (DHA)

 

DAHA FAZLA