Sedanur Güzel davasında tutukluluğa devam kararı

Sedanur Güzel davasında tutukluluğa devam kararı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’i cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemece sanıkların tutukluluk haline devam kararı verildi.

Kars’ın Kağızman ilçesinin Paslı köyünde 6 Eylül 2018 tarihinde kaybolan ve 7 gün sonra taşlarla örtülmüş halde cesedi bulunan Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i alıkoyarak cinsel istismarda bulunup ardından öldürdükleri suçlamasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Yozgat'ta görülen davanın 3'üncü duruşmasına, tutuklu sanıklar Himmet Uç ve Ertan Bozkurt, Diyarbakır'daki cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için ikinci kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen tutuklu sanıklardan Ahmet Bilen ise duruşmada yer almadı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, dinlenmeyen tanıkların da dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 6 Aralık gününe erteledi.

NE OLMUŞTU?

Kars’ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül 2018'de yabani meyve toplamaya çıkan ve bir daha geri dönmeyen 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cansız bedeni, köyün bir kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuş, olaya ilişkin küçük kızla aynı köyde oturan Ertan Bozkurt, Ahmet B. ve Himmet Uç tutuklanmıştı.

Sedanur’u alıkoyup cinsel istismara maruz bırakarak öldürdükleri iddia edilen sanıklar hakkında Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten öldürme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis istemiyle dava açılmıştı.

DAHA FAZLA