Seda Sayan: Kılıçdaroğlu sanatçı düşmanı

Seda Sayan: Kılıçdaroğlu sanatçı düşmanı

“Ülkede baskı yok” açıklaması yapan Saray’ın ünlüleri ile yapılan röportaj dizisinde sıra Seda Sayan’a geldi.

Hülya Koçyiğit, Ferdi Tayfur,  Zerrin Özer, Kaya Çilingiroğlu gibi son zamanlarda iktidar güzellemesi yapan ünlülerle yapılan röportajlara Seda Sayan da eklendi.

AKP’nin Afrin saldırısının ardından Hatay sınırına götürülen ünlüler arasında yer alan Sayan, Kılıçdaroğlu’na “Sanatçı düşmanı” dedi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan ile birlikte sınıra giderek, selfi çektiren ve türkü söyleyen ünlüleri sert sözlerle eleştirerek "Afrin'de 52 şehidimiz var. Yüzlerce yaralımız var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmışlar bir güruh, davul-zurna-klarnet... Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, bir de Yaylalar türküsünü söyle bakayım" demişti.

‘KILIÇDAROĞLU’NU AFFETMEYECEĞİM’

Seda Sayan Kılıçdaroğlu hakkında şunları söyledi:

“Bu ziyaret sonrası çok bozulduğum iki isim oldu: Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener. Meral Akşener'in "İktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" sözünü asla unutmayacağım. İkincisi de Kılıçdaroğlu'nun bize hakaret etmesi. Kılıçdaroğlu, sanatçı düşmanı. Kendisi hangi organizasyona bizi davet etmiş de katılmamışız? Cumhurbaşkanımız, her zaman sanata ve sanatçıya destek veren bir lider. Kılıçdaroğlu'nun bize yönelik yaptığı açıklama büyük gaftır. O bizi tanımıyorsa, biz onu hiç tanımıyoruz. Şimdi kendisi de gidiyor Hatay'a, keşke daha önce gitseydi. Neden bize yönelik böyle bir açıklama yapıyor biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımız ondan önce davrandı ve bizleri götürdü diye. Kusura bakma Kılıçdaroğlu, daha önce düşünecektin! O bize daha önce deseydi gidelim diye, giderdik onunla. Cumhurbaşkanımız da destek olurdu, onun gibi çirkin davranmazdı. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu affetmeyeceğim.”

‘YALAKA DİYE YAZIYORLAR’

Yandaş ünlüler arasındaki Erdoğan’ı övme yarışına da katılan Sayan şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın resepsiyonuna katılıyorum mesela, 'yalaka' diye yazıyorlar. Cumhurbaşkanımızın doğum gününü kutladım, resim ve bir mesaj paylaştım geçtiğimiz günlerde; 'Bana yalaka diyecekler şimdi ama doğum gününüz kutlu olsun' diye. Sosyal medyada linç kampanyası başlattılar bana. Ben de en sonunda yorumlara kapattım hesabımı. Kim ne derse desin; Cumhurbaşkanımızı çok seviyor ve ona saygı duyuyorum. Allah onu nazarlardan esirgesin, uzun ömürler nasip etsin. Birisi için dersin ya, Allah onu ailesine bağışlasın diye. Cumhurbaşkanımızın da ailesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Allah onu Türkiye Cumhuriyeti'ne bağışlasın. Erdoğan, Türkiye için büyük bir şans. Ülkemizin daha iyi noktaya gelmesi için çok çalışıyor."

DAHA FAZLA