Seçimi kaybeden MHP’li başkan belediye binasını satışa çıkardı

Seçimi kaybeden MHP’li başkan belediye binasını satışa çıkardı

Kars'ta seçimleri kazanan HDP'li Ayhan Bilgen, şehirde belediyeye ait neredeyse tüm binaların şu anda hacizli olduğunu veya hacizden satış işleminin söz konusu olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, gündemi değerlendirdi.

Ayhan Bilgen, Kars'ta iş insanı İsmail Aytemiz tarafından yaptırılan 5 bin izleyici kapasiteli İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nın icradan satışı için hazırlıkların başladığını söyleyerek, “Şehirde başka avukat kalmamış gibi, Kars Belediye Başkanlığı'nda icra satışını takip eden avukatlar, seçimlerin iptal edilmesini de takip ediyorlar" dedi.

'BELEDİYEYE AİT NEREDEYSE TÜM BİNALAR HACİZLİ'

Fersude'de yer alan habere göre Bilgen, sözüne şu şekilde devam etti: "Aynalı Köşk'ün satışını takip edenler şimdi belediyeye ait Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nın icradan satışı ile ilgili hazırlık yapıyorlar. Bu şehirdeki belediyeye ait neredeyse tüm binalar şu anda hacizli ve hacizden satış işlemi söz konusu.”

Bilgen, Kars’ta bir binanın daha icra yoluyla satılırsa bunun sorumluluğu ve vebalinin bu süreçte sessiz ve duyarsız kalanların olduğunu sözlerine ekledi.