Seçim sonuçlarını beğenmeyen yandaşlar 'darbe' dedi

Seçim sonuçlarını beğenmeyen yandaşlar 'darbe' dedi

AKP yandaşı gazete ve yazarlar, seçim sonuçlarının 'darbe' olduğunu iddia etti. Gezi nefreti ve komplo teorileriyle dolu yazılarında, AKP'yi harekete geçmeye çağırdılar.

Yandaşların seçim yenilgisi tahammülsüzlükleri; seçim sonuçlarını 'darbe' olarak nitelendirme noktasına vardı.

31 Mart seçim sonuçlarını 'beğenmeyen' yandaş Star ve Yeni Şafak gazetesi "Türkiye'ye sandık üzerinden darbe yapıldı" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, manşetten verdiği haberinde, 3 büyük kentte YSK verilerine göre seçimi kaybeden AKP ve Türkiye'nin darbeye maruz kaldığını iddia etti. 

GEZİ DÜŞMANLIĞI 'UNUTULMADI'

"Türkiye tıpkı Gezi kalkışması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta da sandık üzerinden darbeye maruz kaldı" ifadelerinin kullandığı Star'ın haberinde "Organize hırsızlık ve hile yöntemiyle oylar üzerinden milli irade teslim alınmak istendi" dendi. 

Hiçbir dayanağı olmayan 'oy hırsızlığı' söylemleriyle hazırlanan haberin ilgili kısmında şöyle yazıldı:

"Organize bir şekilde AK Parti oylarının yok sayılmasını sağlayan tutanakları hazırlayanlar ile oyları başka partilere yazan kişiler incelenirken, on binlerce oy üzerinde oynanan oyunun arkasında hangi örgüt ya da isimler ise merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti Adayı Binali Yıldırım’a verilen oyların gasp edildiğinin anlaşılması üzerine yapılan incelemeler sandıkta büyük bir provokasyon yapıldığını ortaya çıkardı. Geniş kapsamlı bir usulsüzlük ve hırsızlık organizasyonu ihmal ile birleşince ortaya izahı zor bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu."

YENİ ŞAFAK YAZARINDAN AKP'YE 'MÜDAHALE ET' ÇAĞRISI

AKP'nin kazandığı seçimleri, 'sandık ve millet iradesi' tavrıyla karşılayan Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül de 31 Mart seçimlerinin "darbe" olduğunu yazdığı köşesinde, bir takım komplo teorileri ve Gezi düşmanlığına yer verdi.

Seçim sonuçlarını hazmedeyen yandaş yazari AKP'yi harekete geçmeye çağırdı. Karagül'ün yazısında şu iadeler yer aldı:

“Çok ince bir hesap, çok detaylı bir planlama yapılmış. Ekipler kurulmuş, hazırlıklar yürütülmüş, koordinasyon sağlanmış, kimlerin ne yapacağı, kimlere ne tür görevler verileceği belirlenmiş. Sandıklar üzerinden ciddi bir operasyon yürütülmüş” diye yazan Karagül, yazısında, “Mesele İstanbul’da belediyenin AK Parti’den CHP’ye geçmesi değil. Çok daha derin, çok daha endişe verici bir durum var ortada.

Gezi öfkesini, 17-25 Aralık komplosunu, 15 Temmuz’un arkasındaki aklı burada net olarak görüyoruz.

Çokuluslu akıl, 31 Mart seçimlerine müdahale etmiş. AK Parti’nin İstanbul’u kaybetmesi için, İstanbul’u düşürmek için içeridekiler ve dışarıdakiler birlikte çalışmış.

Türkiye’nin büyük mücadelesine 31 Mart için cephe kuranlar bununla kalmamış. Seçim gecesine ilişkin de planları varmış ve uygulanmış. Çokuluslu müdahalenin bir ayağı sandıklar üzerinden gerçekleşmiş.

15 Temmuz’da İstanbul’u Anadolu’dan ayırmak isteyip de başaramayanlar, İstanbul’u düşürmek, ardından sonraki adımlara geçmek için sistematik, tehlikeli adımlar atmış.

Seçimden, oydan çok öte bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye’yi tehdit eden kim varsa bu seçimde ortak çalışmış. “İstanbul’u düşürelim bir sonraki adımda Türkiye’yi düşürürüz” demişler."