Seçim kutlamasında öldürülen Erhan Kurt defnedildi

Seçim kutlamasında öldürülen Erhan Kurt defnedildi

Ordu'da öldürülen İYİ Partili Erhan Kurt, toprağa verildi.

Ordu'daki seçim kutlamaları sırasında AKP'liler tarafından öldürülen İYİ Partili Erhan Kurt, cenaze töreninin ardından defnedildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından dün akşam ülkenin birçok noktasında kutlamalar yapıldı ve bu kutlamalar sırasında silahlar da kullanıldı. Kutlamalara müdahale edilmezken, Trabzon'da bir kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı.

Ordu'daki kutlamalar sırasında da İYİ Parti üyesi Erhan Kurt, AKP'liler bulunduğu konvoydan inen kişiler tarafından öldürüldü.

17 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜRDÜ

DHA'nın aktardığına göre cinayet, dün akşam saat 20.00 sıralarında İYİ Parti Gülyalı İlçe Başkanlığı önünde meydana geldi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından Erdoğan destekçileri Gülyalı ilçesinde kutlama yaptı. 

AKP grubunun oluşturduğu araç konvoyunda bulunan 17 yaşındaki E.K. ile İYİ Parti İlçe Başkanlığı önünde bulunan Erhan Kurt arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Araçtan inen E.K., 39 yaşındaki R.Z. ve 46 yaşındaki S.K. ile Erhan Kurt arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. E.K., iddiaya göre üzerindeki bıçakla Erhan Kurt’u kalbinden yaraladı. Kurt, kanlar içerisinde yere yığıldı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Erhan Kurt, Altınordu ilçesindeki bir özel hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olay sonrası kaçan E.K. ve beraberindeki R.Z. ile S.K., Giresun’un Bulancak ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KATILDI

Evli ve bir çocuk babası Erhan Kurt'un cansız bedeni, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Gasilhanesi'nden alınarak Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki Merkez Camii'ne getirildi. Cenazeye, Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekilleri Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel ile Demokrat Parti Ordu İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un yanı sıra İYİ Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı. AKP Ordu İl Başkanı Selman Altaş da cenazede yer aldı.

Erhan Kurt, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. (DHA)