Seçim kutlamalarında bir çocuğun vurularak öldüğü iddiasına yalanlama

Seçim kutlamalarında bir çocuğun vurularak öldüğü iddiasına yalanlama

N.A. isimli çocuğun, seçim kutlamaları sırasında maganda kurşunuyla öldüğü öne sürülmüştü.

Sancaktepe Kaymakamlığı, 5 yaşındaki bir çocuğun Sancaktepe’deki seçim kutlamaları sırasında maganda kurşunu ile vurulması sonucu yaşamını yitirdiği yönündeki iddialara ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, çocuğun “yüksekten” düşme sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde 28 Mayıs akşamı yapılan seçim kutlamaları sırasında, 5 yaşındaki N.A. isimli bir çocuğun maganda kurşunu isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü.

‘YÜKSEKTEN DÜŞME SONUCU HAYATINI KAYBETTİ’

Sancaktepe Kaymakamlığı, söz konusu iddiaları yalanlayan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“28 Mayıs 2023 Pazar günü akşam saatlerinde İlçemizin Safa Mahallesi Takva Caddesi Didenur sokaktaki bir binanın 3. Katındaki evin balkonundan düşen N.A. isimli çocuk, 112 Acil ekiplerince hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir.

Hastanede düzenlenen doktor raporunda N.A isimli çocuğun ‘yüksekten düşme sonucu’ hayatını kaybettiği belirtilmiştir.

Bu elim hadisede hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

SANCAKTEPE KAYMAKAMI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya da Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla kaymakamlık açıklamasını paylaştı. Karakaya, “Hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Resmî makamlar haricindeki haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.