Sebahat Tuncel ve Selma Irmak, açlık grevine başlıyor

Sebahat Tuncel ve Selma Irmak, açlık grevine başlıyor

Eski HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de yaptıkları bir açıklama ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Kandıra'da tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel  ve eski HDP Hakkari Milletvekili süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan siyasetçiler Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 68. gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olacaklarını belirtti ve “demokrasi güçlerini dayanışmaya” çağırdı.

T24'ün haberine göre, iki siyasetçinin açlık grevine başlama kararı, tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi önünde yapılan dayanışma eylemiyle duyuruldu. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, eski CHP Milletvekili Melda Onur, 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'ın da bulunduğu çok sayıda yazar, sanatçı ve sivil toplumcu katıldı. Eylemde okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

'TECRİTİN SON BULMASI İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ'

"Leyla Güven arkadaşımızın başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 67. Gününde ve bütün cezaevlerinde yeni katılımlarla direniş büyüyerek devam ediyor. Leyla Güven’in talebi bireysel değil, toplumsal bir taleptir. Milyonlarca Kürt’ün ve demokrasi, barış ve özgürlük isteyen milyonların talebidir. Sayın Öcalan’ın kardeşi ile yapmış olduğu yarım saatlik görüşme önemlidir. Ancak bu tecrit ve izolasyon politikasının son bulduğu anlamına gelmemektedir. Mutlak tecrit ve izolasyon politikasının son bulması için bizler de 15 Ocak’tan itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Mutlak tecrit son bulana kadar eylemselliğimizin devamı konusundaki kararlılığımızı belirtmek istiyoruz.

Tüm demokrasi güçlerini açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için dayanışmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

"Birkaç gün önce, Abdullah Öcalan'ı kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret etmesinin ardından "Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması” için 68 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in avukatları, Güven'in tutuklu bulunduğu cezaevine gitmişti.