SBK uçağına binen Soylu'nun fotoğrafı ortaya çıktı

SBK uçağına binen Soylu'nun fotoğrafı ortaya çıktı

Sezgin Baran Korkmaz'a ait özel jeti kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğrafı yayımlandı.

ABD'nin talebiyle "kara para aklama" suçlamasıyla Avusturya'da tutuklanan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarında da sıkça adı geçen Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağını kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğrafı ortaya çıktı. 

Korkmaz'ın uçağının pek çok kişi tarafından kullanıldığı daha önce ortaya çıkarken, Soylu kendisini "Başka uçak yoktu" sözleriyle savunmuştu. Halk TV, Soylu’nun uçağa binerken çekilen görüntüsünü yayımladı ve fotoğrafın 2017 yılına ait olduğu belirtildi.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, 2017'deki seçim döneminde Soylu'nun Korkmaz'a ait uçağı kullandığı bilgisini paylaşmıştı. Mollaveisoğlu, Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağın başka birçok gazeteci ve siyasetçi tarafından da kullanıldığını iddia etmişti. 

BAKANLIK KABUL ETMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı ise iddialara ilişkin açıklama yapmış ve kısmen doğrulamaıştı. Bakanlığın açıklamasında, kiralamanın Söğüt Havacılık A.Ş.'den yapıldığı, elinde "uçak kalmaması" nedeniyle şirketin Korkmaz'a ait olan Borajet'ten kiralama yaptığı belirtilmişti. Açıklamada, kiralamaya ilişkin Süleyman Soylu'nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesilen ve kiralama bedelinin 165 bin 808 TL (44 bin dolar) olarak göründüğü fatura da paylaşılmıştı.